Измамите за малициозен софтвер со коронавирус лесно се враќаат

Banyak bisnis masih belum menambal cacat Citrix

Криминалците ги искористуваат стравувањата од зголемени закани од вирусот корона за да ги измамат корисниците ширум светот со нова интернет измама, предупредуваат експертите.

Истражувањата од безбедносната фирма Proofpoint открија дека нападите преку е-пошта со употреба на коронавирус како јадица се повеќе распространети по број и дофат, при што жртвите се украдени од лични и финансиски информации.