Има ли нешто што останува: Од пепел за вкрстена игра и поддршка од вкрстена платформа?

Box art - Remnant: From the Ashes

Постои одредена забуна околу тоа дали постои Останато: Од поддршката на крстот-игра на пепелта. Најновата игра со Gunfire има режим со повеќе плеер, но играчите се прашуваат дали можат да дејствуваат со други луѓе на други платформи. Наслов достапен на Компјутер, PS4, и Xbox One, па постои таа можност крос-платформа играњето може да биде нешто Ако сакате дефинитивен одговор за ова крос игра на Време: Од пепел барање, не гледај подалеку од овој водич. Ние ќе ве известиме дали има, и ако не, ако можеме.

Време: Од пепел на крос-плеј | Функционалност на крос-платформата

остатокот: од крстот игра на пепел

Не трошете време да ви кажам дали има време: Од функцијата за игра меѓу пепел. За жал, крос-платформата поддршка не е карактеристика достапна при лансирањето. Огнената игра се изјасни колку во Страница со прашања на официјалната веб-страница на играта. Ако се надевате дека ќе можете да играте со други гејмери ​​на различни платформи, ќе имате среќа.

ВЕSЕ: Каде да најдете време: Од прстените на пепелта прстени

Тоа не значи дека поддршката за вкрстено играње никогаш нема да го направи патот до Остаток: Сепак, од пепел. Во Интервју објавено еден ден по започнувањето на играта, членовите на тимот за развој на Gunfire Games откриле дека сакаат да ја доведат оваа одлика до титулата.

На прашањето дали функционалноста на крос-платформата е нешто што тимот ќе го разгледа по лансирањето, Gunfire Games изјави дека станува збор за „нешто што сакавме да го направиме“, но не го испиташе активно. Тимот објасни дека тие се фокусирале на основната игра, но сега кога излезе, во иднина може да се спроведе крос-плеј.

Ова е поддржано и на страницата со ЧПП. Програмерите на Gunfire Games открија дека, по лансирањето, може да видат поддршка од крос-платформа, така што секогаш постои можност тој да се појави со ажурирање на линијата. Ако е така, ние ќе бидеме први што ќе ве известиме.