Импресионира: Huawei Mate 30 Pro достигнува 121 поени на DxOMark

MaisTecnologia

Huawie стана еден од најголемите лидери во фотографијата во азиските паметни телефони, станувајќи фаза што доминира во првите 5 од рангот на DxOMark. Сепак, Galaxy Note 10 Plus 5G, со четири задни сензори, го надмина Huawei и ја рангираше страницата … досега.

DxOMark штотуку го објави најновиот тест Huawei Mate 30 Pro, кој сè уште не е на пазарот и треба да се одржи само во текот на ноември, го постигна највисокиот резултат досега: 121 поени, ставајќи се на првото место со предност од повеќе од пет поени од второто место . И интерпункцијата со фотографија е уште поимпресивна …

Во тестирањето, DxOMark забележа некои силни точки за Huawei Mate 30 Pro. Целокупната изложеност се чини дека е многу добра, како што е можноста за зумирање на телефонот и неговата можност за фотографирање со слаба осветленост, што дополнително го збогатува она што е веќе таму. Huawei P30 Pro. Овој преглед, исто така, истакнува големо зголемување на софтверот за обработка на Huawei, давајќи супериорни резултати во споредба со Huawei P30 Pro што циркулира.

Ако Mate 30 Pro има слабост, тоа е најдобрата селфи камера досега. Тој доби 93 поени, понизок од лидерот на Note 10 Plus 5G (99 поени). Како и да е, се вели дека уредот има забележителни подобрувања во видео, HDR и бојата што ја доближуваат до првите пет. Овој телефон, исто така, ретко има малку зелена боја на фотографии со слаба осветленост. Неговата камера со широк агол, и покрај тоа што има најдобар резултат за детали, не е толку широка колку и конкурентите.

Исто така, треба да се напомене дека во вкупниот резултат на фотографијата, тој освои 131 поени, што е повисоко од Note 10 Plus 5G кој постигна 126 поени. Сепак, во однос на видеото, опремата Samsung води со 101 поен, сепак, Huawei не е лош на 100 поени.

Како заклучок, Mate 30 Pro е најдобриот достапен пакет за мобилна фотографија. Сепак, го зазема првото место во околу 70% од сите тестови на DxOMark.