Инвестициската апликација „Betterment“ презема поддршка за да го отклучите лицето на Pixel 4

Aplikasi investasi, Betterment, mengambil dukungan untuk membuka kunci wajah Pixel 4

Финансиските и инвестициските платформи обично се последни што преземаат поддршка за промени или безбедносни подобрувања (колку сè уште користат СМС-базирани 2FA?), Но, видовме неодамнешни подобрувања во апликацијата, земајќи поддршка за подобрена биометриска автентикација за АПИ на Андроид 10, што значи поддршка за отклучување на лицето на Pixel 4. Најжешките на NerdWallet и American Express, популарната инвестициска апликација Betterment штотуку додаде поддршка за функцијата.

Инвестициската апликација „Betterment“ презема поддршка за да го отклучите лицето 1 на Pixel 4

Инвестициската апликација „Betterment“ презема поддршка за да го отклучите лицето на Pixel 4 2

Отклучувањето на лице на Pixel 4 работи во најновата верзија на апликацијата.

Најновата верзија на апликацијата (v6.4.1) се чини дека тивко ја презеде поддршката за отклучување лица како метод за најавување. Со него, можете да користите технологија за препознавање лице во Pixel 4 за да внесете наместо да користите лозинка или отпечаток.

Поради некоја причина, компанијата не го ажурираше промената во јавноста за да ја спомне функцијата (или не смета дека вреди да се спомене). Како и да е, официјално објавување или не, ажурирање што обезбедува поддршка за отклучување на лице се стартува во Play Store и можете да го преземете на АПК на Огледало.

Подобро: Управување со пари и финансиски советници

Подобро: Управување со пари и финансиски советници