Инстаграмрите што позираат за фотографии на токсичкото езеро, се разболат

Instagrammers Berpose Untuk Foto Di Toxic Lake, Get Sick

Инстаграм кои позираат за фотографии на токсичкото езеро, добијте болен 1

Луѓето ќе сторат скоро се „за грамови“. Постојат некои Instagrammers кои бараат начини да добијат повеќе „лајкови“ за нивните фотографии, без оглед што треба да направат. Дури и позирајќи во езерото што подоцна откриле дека е отровно. Ова е она што се случи со некој Инстаграмер кој се сликаше во езерото во Шпанија, наречено Монте Неме.

Ова езеро е всушност напуштен рудник кој е поврзан со рудникот волфрамен што беше користен за време на Втората светска војна. Затоа ова езеро има светла тиркизна, која е предизвикана од хемиски реакции. Можеби убава, но многу отровна. Некои Instagrammers одлучија дека е добра идеја да преминам во вода за да ги добијат нивните фотографии, и тие завршија хоспитализирани.

Тие известуваат дека Инстаграмер кој го сторил ова претрпел оштетување на нивната кожа во форма на осип што траеше со недели. Некои, исто така, имаат дигестивни проблеми откако ќе проголтаат вода, што резултира во повраќање.

Говорејќи со Публико, барем еден Инстаграмер изјави за шпанска публикација дека алергиските реакции и осипите се лоши, но на крајот вреди да се фотографира. Можеби имаат некои хаотични приоритети.

Извор Убергизмо

Најновата понуда за гаџети на Геки