Интернет апликации што ќе го однесат вашето пишување на повисоко ниво

Секој писател сака да стане најдобар во она што го прави. Тоа е основниот човечки инстинкт за опстанок за најспособните, така што само најдобрите остануваат релевантни. Ако се чувствувате пријатно во вашето мало кожурец без да апсорбирате нови податоци, правете истражување и слично, станувате апсолутни.

Можеби сте многу добри во она што го правите сега, но ако не ја прифатите еволуцијата на времето, многу ви недостасува.

Ова е речено, како писател, мора да бидете постојано гладни за повеќе. Треба да барате подобри теми, по воспоставени техники на пишување и, пред сè, да го полирате вашиот јазик. Традиционално, за да станете професионален писател, требаше да го однесете во книги и друга пишана литература. Но, денес работите се променија. Технолошката индустрија со себе донесе изум на некои апликации што можат да го забрзаат овој процес за вас.

Подолу е детален список на неколкумина што дефинитивно ќе го однесат вашето пишување на сосема ново ниво.

Ова е бесплатна достапна апликација која му дава можност на писателот да забележува светли и смели парчиња. Со лесен за разбирање интерфејс, апликацијата претставува корекција во систематски код во боја. За да можете да го разберете видот на грешка според бојата во која е истакната. На пример, можете да разликувате граматичка грешка во навестување за вокабулар. Покрај тоа, тој ги корегира сите свои пасивно напишани реченици со давање навестување за тоа како може да ги рефразира линиите.

Grammarly е можеби најпопуларната апликација која е најпосакувана за неговиот кориснички интерфејс. Тоа е апликација во реално време која нуди корекции како што пишувате. Тоа е како да имате учител на рамо, кој ви дава упатства за секој чекор. Апликацијата е компатибилна со Google Docs, Microsoft Word и Outlook. Сè додека имате интернет врска, можете да ги добиете сите ваши работи по испитаниот збор.

Дури и кога внимателно ќе го испитате вашето пишување, тој нуди совети за вокабулар и ги истакнува местата што ви требаат да ги поправите. Покрај тоа, оваа апликација има алатка за следење на плагијаторството што го упатува вашиот материјал заедно со други парчиња на Интернет за да се осигура дека она што го пишувате првично е ваш. Апликацијата нуди интерактивен канал за повратни информации што го мери вашиот есеј во однос на неговата коректност, јасност, посветеност и испорака.

Покрај тоа, Grammarly му дава на писателите на есеи детален извештај за делото напишано детално и со опција да го преземете извештајот во PDF формат.

Ова е бесплатна апликација која сè уште е во повој, но има доста ветувачки карактеристики кои можат да се подобрат само од сега. Неговиот уникатен формат за уредување на парче е доста извонреден. Функционалноста со влечење и пуштање го олеснува писателот со предизвик да го испланира правилно својот заговор за пишување.

Агестијата ви овозможува да креирате индивидуални картички кои лесно можат да се пребаруваат и обележуваат, а конечно да се договорат во преглед што има смисла. Се осигура дека станува збор за заговор кој има проток и одличен контекст што ќе ве држи завиткан низ целото парче. Доаѓа целосно опремена со наслови, преводи и преводи.

Корективниот е платена апликација која ги носи вашите вештини за пишување на едно сосема ново ниво. Повеќето универзитети активно ја користат оваа апликација за прием и писма за апликации. Затоа е многу сигурен извор за уредување на статијата. Со користење на оваа апликација, оригиналноста се гарантира само благодарение на неговата карактеристика за следење на плагијати. Вие добивате преглед во реално време и инстант повратни информации додека го забележувате материјалот.

Предност на користењето на оваа апликација е тоа што записот не е ограничен само на англискиот дијалект. Но, достапен е и на други јазици. Ова го прави меѓународно фаворизиран преглед преглед, хостиран од различни институции ширум светот. Корективниот е лесен за употреба и доаѓа со дополнителна функција каде што на клиентите им нуди предлози за шаблони за употреба во вашите парчиња.

  • Обратниот речник Онелок

Конечно, имаме реверзен речник Онелок. Оваа апликација им нуди на писателите помошна рака за да го утврдат најдобриот збор за употреба за одредена реченица. Многу пати имате концепт, но го немате точниот збор. Па, со користење на оваа апликација, ја внесувате вашата идеја и ви дава најдобар збор или фраза за да ви помогне да го искажете своето мислење на најдобар можен начин. Останува далеку, во воспоставувањето на владеењето на јазикот, полирање на тоа како одите.

Дали имате идеја за ова? Известете ги во коментарите подолу или однесете ја дискусијата на нашиот Твитер или Фејсбук.

Препорака на уредникот:

  • 10 од најдобрите апликации за пишување за Android и iOS
  • Технологијата ги олеснува пишувањето есеи
  • Помош за пишување на колеџ за лесно справување со домашните задачи
  • 4 од најдобрите бесплатни софтвер за пишување есеи за студенти