Истекувањето на Meizu 17 покажува дизајн на заоблен екран

Истекувањето на Meizu 17 покажува дизајн на заоблен екран 1

Со оглед на падот на продажбата на кинескиот пазар на паметни телефони што дури го натера да затвори некои продавници за малопродажба во азиските земји, Meizu направи голем број на важни измени за да се зголеми продажбата. Тој дебитираше со својот нов предводник Meizu 16s и сега се подготвува да го лансира Meizu 17.

Да бидеме прецизни, од Meizu 17 добивме неколку рендери што покажаа дизајни што потсетуваат на сегашните предводници на компанијата. Само овој пат, се разликуваше од носење закривен екран. На овој начин, тој се приклучи на тенденцијата на кинеските производители да користат еден вид водопад екран, кој е познат и како Водопад екран. Meizu 17 е опремен со конфигурација на три задни фотоапарати што вклучува главен сензор од 48 мегапиксели. Рендер означува дека ќе има најмалку две варијанти на бои. Исто така, нема приклучок за слушалки, кој патем, исто така, не е присутен на Meizu 16s.

Истекувањето на Meizu 17 покажува дизајн на заоблен екран 1

Meizu помина две години без поголеми ажурирања од својот предводник на дизајн и Meizu 17 би можел да биде следната верзија што ќе ја воведе таа голема промена. Meizu 16, кој го разгледавме оваа година, беше објавен само во април, така што не очекуваме итно ослободување. Но, бидете внимателни, затоа што ќе ве информираме за најновите вести од компанијата. (Извор)

Мислите ли дека Meizu успеа да ја зголеми продажбата на кинескиот пазар со лансирање на Meizu 16s и Meizu 17?