ИФА 2019: Леново ги прикажува таблетите Smart Tab 10 и Smart Tab M8, кои …

IFA 2019: Lenovo menunjukkan tablet Smart Tab 10 dan Smart Tab M8, yang ... 1

Леново е доста продуктивно ИФА 2019 година, како што прават секоја година и донесат четири нови уреди со паметни картички. Зборував за Леново смарт таб 10 г. Паметна таб М8 таблети, кои детално ги разгледуваме подолу.

Не е изненадувачки, и двајцата се клучни за паметните домови и како да се играте со вашиот виртуелен асистент. Lenovo Smart Tab 10, познат и како Yoga Smart Tab, има 10-инчен Full HD екран и процесорот Snapdragon 439 (окта јадро). Исто така, има два JBL HiFi звучници и обезбедува 4 начини на употреба: стоење, седење, лежење или легнување.

Овој производ е изработен целосно од метал и е опремен со режим на асистент на Google. Во миксот се прави кккстенд за да го направи вистинскиот паметен изглед. Чини 250 долари и достигнува до европските продавници овој месец. Спецификациите исто така вклучуваат 3 или 4 GB RAM меморија и складирање 32 или 64 GB, плус microSD.

IFA 2019: Lenovo ги прикажува таблетите Smart Tab 10 и Smart Tab M8, што е двојно повеќе како Smart Home Hubs 3

Lenovo Smart Tab M8 е поевтин, има цена од 120 долари (заклучно со октомври) и е опремен со поедноставен процесор, MediaTek A22, придружуван од стерео звучници и HD екран. Исто така, постои паметна станица за полнење која им овозможува на Карактеристиките на Асистент на Google. Екранот паѓа на 8 инчи овде и само 2 GB RAM меморија и задна камера од 5 MP, плус предна камера од 2 MP.

Еве ги акустичните пристаништа Dolby Atmos и microUSB 2.0.

IFA 2019: Lenovo ги прикажува таблетите Smart Tab 10 и Smart Tab M8, кои исто така се Smart Home Hubs 4

Конечно, исто така, постои Smart Lenovo 7 приказ 7 најавен, за 7-инчен екран со резолуција од 1024 x 600 пиксели, плус повеќе ориентиран кон табела, помалку пренослив дизајн. Тие чинат околу 130 долари и се натпреваруваат со Google Nest Hub. Има рамка што е потесна од претходникот и предните и десните звучници се соочуваат напред (т.е. 5W). На него има и Bluetooth 5.0 и процесорот MediaTek.