Каденција на прегледот на Хируле – „Зелда се забавува“

Ulasan Cadence of Hyrule - "Zelda gets funky" 1

Музиката веќе одамна е важен дел од митот на Зелда, од Балад на ветрот кај будењето на Линк до титуларната Окарина на времето.

Но, тоа никогаш не било фундаментално за механизмот на игра на Зелда како во Каденцијата на Хируле.

Резултатот е една од најпознатите освежувачки авантуристички фантазии што ги доживеавме откако Зелда стана отворен свет во Breath of the Wild 2017. И тоа не го направи ниту Нинтендо.

Ова е ритам на борбата

Насловот на оваа игра е мртва награда што не е чиста игра на Зелда.

Cadence of Hyrule е всушност повеќе сличен на продолжението со теми од Zelda на Crypt of NecroDancer, брилијантен ритам со акција-рогуелејк 2015 година од развивачот на Инди, Брејс Сам игри.

Преглед на каденцијата на Хируле -

Но, некако, Каденција на Хируле успеа да ја закова суштината на Зелда. Ова е како совршена верзија за насловните страни, оддавајќи лојална почит на изворниот материјал, а исто така се претвора во сосема нова и инспирирана насока.

Се игра како преземање врз основа на вртење на врската до минатото, но со допир на клучот што секоја „промена“ го претставува ритамот на некој мистичен метроном.

Дистрибуцијата се собори

Како ремикс, uptempo верзијата на класичната песна Zelda се репродуцира во позадина, мора да затропате една од четирите кардинални насоки на SwitchD-рампа на време за да ја победите.

Херојот по ваш избор (линк, Зелда или херојот НекроДанчер Каденција) ќе се движи во таа насока, автоматски напаѓајќи ако непријателот ви го блокира патот.

Преглед на каденцијата на Хируле -

И борбата навистина е срцето на ритмот Хируле. За вашиот напредок е многу важно да ги научите начините на движење на секој непријател, а потоа да примените соодветни движења за избегнување за борба.

Некои непријатели ќе ве нападнат само дијагонално, додека други не можат да бидат уништени од напред. Други имаат деструктивни напади со ефект на област што треба да се избегнат, додека некои ќе се повлечат и ќе фрлаат камења кон тебе со проектили.

Смртоносен инструмент

Ако поедноставените и контролирани управувани тестови звучи како Cadence of Hyrule што ја нудат Zelda, размислете повторно. Сè уште ќе најдете многу ново оружје и предмети на вашето патување, и има многу простор за истражување.

Навистина, бројот на колекционерски овде е повеќе во согласност со Breath of the Wild отколку претходната Zelda. Постојат голем број на прекрасни оружја и оклоп што може да се најдат, но овие ситници честопати се кревки до тој степен што растот не е препорачлив за никого.

Преглед на каденцијата на Хируле -

Тенката замена на кратки зборови, широки мечеви и фланки (да именуваме само три) доаѓа на ниво што ќе ја изненади традиционалистичката Зелда. Loseе изгубите многу од нив кога ќе умрете – и ќе умрете многу.

Убиство на подиумот

Не дозволувајте alубомората на ритамот Хируле да ве измамат. Ова е една предизвикувачка игра. Честопати ќе бидете распоредени во битки против голем број смртоносни непријатели, секој со различна шема на напад и ќе се појавува кратко и одново и одново.

Можеби е малку фрустрирачки за да започнете, особено ако сте запознаени со начинот на триење на Нинтендо со кривата на учење. Но, тука се појавува природата на играта roguelike, постепено споделување на трајни подобрувања на вашето здравје, оклоп и напаѓачки вештини.

И тука вреди да се спомене дека за сите нејзини рогулики бази, сè уште ги истражувате добро организираните проценки на Хируле. Постојат умни загатки, тематски занданите, застрашувачки шефови и глупости фантастични приказни. Знаете, како и секоја друга игра на Зелда.

И тоа е ритамот на вистинскиот генијалец на Хируле. Се чувствува како игра со одлично време на Zelda, додека истовремено е најрадикалното заминување што можете да го замислите. Навистина брилијантно, штом ќе западнете во ритам.