Како автоматски да паузирате видеа кога ќе погледнете подалеку од екранот

Како автоматски да паузирате видеа кога ќе погледнете подалеку од екранот

Се случува цело време: гледате настрана од вашиот телефон за една секунда додека гледате видео или играте игри и губите значителен дел од акцијата или се убивате во вашата игра. За среќа, постои решение за овој проблем. Пауза на лицето е апликација која автоматски ви дозволува Стркористете видеа кога не го гледате екранот.

Веднаш штом ќе престанете да го гледате надвор од екранот, дури и за неколку секунди, уредот продолжува да работи, без разлика дали барате или не. Но, овие мали моменти на одвраќање можат да се избегнат. Апликацијата „Пауза за лице“ ќе се погрижи да не пропуштите нешто со запирање на она што го гледате веднаш штом ќе ги тргнете очите од паметниот телефон.

Апликација за пауза за лице

Како автоматски да паузирате видеа

Пауза за лице е апликација која Открива кога го гледате екранот и што е најважно, кога престанувате да го гледате. Во тоа време, можете да паузирате видео или игра што ја играте. И кога ќе погледнете назад на екранот, видеото или играта ќе се вратат таму каде што сте заминале неколку секунди порано.

Кога преземате Пауза за лице, првото нешто што треба да направите е да му дадете дозвола да ја користите камерата на вашиот паметен телефон. Вака ќе знаете дали го гледате екранот или не. Откако ќе ја дадете оваа дозвола на апликацијата, можете да ја активирате Паузата за лице и да го отворите видеото или играта по ваш избор. Ако ги извадите очите од екранот за време на видео, апликацијата ќе ве предупредува со порака „не е откриена лице“ и ќе го паузира видеото. Истото важи и за секоја друга апликација што ја отворите.

Откривање на лице

Откривањето не е совршено, така што може да ви каже дека не се открива лице дури и кога директно гледате во неа, паузирајќи ја вашата игра премногу пати случајно. Но, ова се само детали што можат да се поправат во иднина. За видеата, особено за YouTube, тие започнаа друга апликација наречена Face Tube. Сепак, за видеата што сте ги преземале на вашиот паметен телефон, оваа апликација работи добро.

Ако сакате Паузата за лице да престане да работи, мора да го отворите горното мени и да ја допрете опцијата што се појавува “Кликнете овде за да ја затворите Паузата за лице. “

Прилагодувања на паузата за лице

Друг проблем е поставките што Face Pause ги нуди. За да пристапите до нив, прво (и само еднаш), треба да гледате видео-реклама. По ова, можете да ги внесете поставките. Имате неколку опции, како што е шоу камера, мени за прикажување кога екранот е стопиран, или користете ја задната камера за откријте лица или активирајте го режимот за рачно штедење енергијаНо, постојат две на кои навистина треба да се фокусирате.

Со менување на фреквенцијата на откривање на лице, можете да го промените бројот на пати апликацијата ќе провери дали барате на екранот, со стандардно на секои 950 милисекунди. Другата интересна опција е да користите Face Pause како фрлач на апликации. Со други зборови, кога влегувате во апликацијата, можете директно да ги отворите апликациите без да се навраќате во фиоката за апликации на вашиот уред.

Како автоматски да паузирате видеа кога ќе погледнете подалеку од екранот 1

Можете исто така да прилагодите аспекти како бојата на позадината се прикажува на екранот кога не го гледате, кога не открива лице и го запира вашиот паметен телефон, и ниво на транспарентност од екранот во мирување, оној што се појавува кога екранот е паузиран затоа што сте погледнале настрана.

Пауза за лице за Android на Uptodown (АПК) | за да ја преземете