Како брзо да го искорени вашиот ласер Asus Zenfone 2 [Tutorial]

Cara cepat melakukan root pada Asus Zenfone 2 Laser Anda [Tutorial] 1

Дали барате работен метод за искоренување на Asus Zenfone? 2 Дали ласерот користи TWRP и без отклучување на подигнувачот? Ако е така, тогаш сте на вистинското место затоа што тука имаме комплетен чекор-по-чекор туторијал кој ве води како да инсталирате SuperSU и да добиете пристап до корен на скоро сите варијанти на ласерот Asus Zenfone 2.

Отклучувањето на подигнувачот на ласерот Asus Zenfone 2 е многу комплицирано и апликацијата за отклучување на подигнувачот го отежнува отклучувањето на уредот затоа што го принудува да се затвори. Но, затоа што барате начини за пристап до корен, пронајдовме метод кој ви овозможува да трепкате обновување и пристап до коренот TWRP, без да бара да го отклучите подигнувачот.

Значи, без понатамошно рекламирање, ние ќе ви покажеме листа на компатибилни варијанти за искоренување на ласерот Asus Zenfone 2 со нашиот метод и потоа ќе ве прошетаме низ упатство за да ви помогнеме да го искорени вашиот Android телефон.

Список на компатибилни варијанти за искоренување на ласерскиот ласер Asus Zenfone 2

Подолу е листа на компатибилни варијанти на Asus Zenfone Laser 2 кои можете да ги искоренувате со овој метод. Исто така, проверете дали телефонот работи Android 6.0 Marshmallow

 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE550KL,
 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE551KL,
 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE500KL,
 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE500KG,
 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE600KL,
 • Asus Zenfone 2 Ласер ZE601KL,
 • Asus Zenfone 2 Ласер Z00L (720p),
 • Asus Zenfone 2 Ласер Z00LD (720p).

Ако успешно го пробате овој корен метод со други варијанти, ве молиме споделете со нас во коментарите подолу. ?

Како да се искорени Asus Zenfone 2 ласерот и да се инсталира закрепнување TWRP

Следното е комплетен чекор-по-чекор туториал кој ќе ви помогне да го искорени вашиот ласер Asus Zenfone 2 и ќе ви овозможи да инсталирате специјално закрепнување TWRP без да го отклучите подигнувачот.

Прво, ќе ги преземеме и инсталираме сите потребни датотеки, потоа ќе го инсталираме обновувањето на TWRP на телефонот преку ADB, а потоа ќе користиме специјално обновување за да инсталираме / трепкаме SuperSU.

Одрекување: Пред да продолжите, запомнете дека искоренувањето на вашиот уред со Android ќе ја поништи гаранцијата и секогаш постои ризик дека вашиот софтвер Android ќе биде оштетен, што значи дека вашиот мобилен телефон нема да функционира правилно. Како претпазливост, не заборавајте да направите резервна копија на важни податоци пред да се обидете да добиете пристап до корен. Ако се појави грешка во текот на процесот, ние нема да одговараме.

 1. Преземете ја најновата верзија на TWRP слики за ласер Asus Zenfone 2 од официјалната веб-страница на TWRP овде. Откако ќе ја преземете, преименувајте го во twrp.img.
 1. Преземете ја најновата верзија на SuperSU од веб-страницата Chainfire овде.
 2. Преземете ADB и Fastboot за Windows од овде Ова е всушност поштенска датотека, која содржи четири датотеки.
 3. Преземете го драјверот за Windows за Asus Zenfone 2 ласер од официјалната веб-страница за поддршка на Asus тука и инсталирајте го на вашиот компјутер.
 4. Создадете нова папка во директориумот “C:” и преименувајте ја во “zenfone2Потоа копирајте ги / преместете ги сите датотеки што сте ги презелеле во чекор 4 за оваа папка. Исто така, проверете дали сите датотеки во “ADB_Fastboot.zip” се извлечени во истиот директориум, т.е. zenfone2 како што е прикажано на сликата подолу.
 1. На вашиот мобилен телефон, мора да овозможите USB дебагирање. Па оди до Конфигурацијадопир На телефонПронајди Изградете број и играјте 7 удари. seeе видите порака која вели: „Сега вие сте инвеститорот“.
 2. Сега одете до Конфигурацијадопир Опции за развивачитака овозможете USB дебагирање.
 3. Отвори “C: zenfone2 “Директориум. Истата папка што ја создадовме во чекор 5. Отворете ја командната линија во овој директориум Копче за смена на тастатурата и притиснете глувчето со десен клик потоа изберете Отворете го командниот прозорец овде.

Рушење на ласерот Asus ZF2 со брза команда

 1. Поврзете го вашиот мобилен телефон со вашиот компјутер. Потоа, во прозорецот за командна линија, напишете ја следнава команда и потоа притиснете Enter:
adb devices

Asus Zenfone 2 Нарачани ласерски уреди АДБ

Ако вашиот мобилен телефон е успешно поврзан и препознаен, тој ќе се прикаже на списокот.

 1. Сега напишете ја следнава команда за да го рестартирате вашиот телефон и да го внесете режимот за подигнување:
adb reboot bootloader

Како да се вкорени командата Asus Zenfone 2 ADB Bootloader Laser

По рестартирањето, вашиот телефон ќе биде во подигнувачот.

 1. Блиц обновување на TWRP со внесување на следнава команда:
fastboot flash recovery twrp.img

Потребни се неколку минути за да се заврши процесот на трепкање. Бидете трпеливи ве молам.

 1. Откако ќе трепка, обновувањето е успешно завршено и нема грешки, ќе ја видите пораката завршена.
 2. Сега, овој чекор е многу важен и бара соодветно време. Затоа, проверете дали го правите тоа правилно. Прво напишете ја следнава команда, но не притискајте на enter:
fastboot reboot

Треба да направите две работи одеднаш, т.е. притиснете и задржете го копчето за намалување на јачината на звукот на вашиот мобилен истовремено притиснете го копчето за внесување на тастатурата.

 1. Ако ги следите правилно горенаведените упатства, ќе го видите логото TWRP (TeamWin Recovery Project). Префрлете се на чекор 15, ако не го следите чекор 14.
 2. Ако не го видите логото TWRP, вашиот телефон ќе стартува на оперативниот систем Андроид. Не грижи се, нека телефонот заврши со подигнување и внеси ја оваа команда:
adb reboot recovery

Ова ќе го рестартира вашиот телефон и автоматски ќе влезе во закрепнување. Willе го видите логото TWRP.

 1. По закрепнувањето, првото нешто што треба да направите е да направите целосна копија на сите датотеки.
 2. Кога е направена резервна копија, мора да пренесете UPDATE-SuperSU-v2.82-20170528234214.zip датотеки во внатрешната меморија на вашиот телефон или SD-картичката користејќи MTP (протокол за пренос на медиуми) затоа што вашиот мобилен телефон е поврзан со вашиот компјутер.
 3. Сега треба да ја ажурирате датотеката SuperSU.zip. На TWRP, допрете Инсталирајте го и потоа отворете ја локацијата каде што ја копиравте датотеката SuperSU на вашиот мобилен телефон и ажурирајте ја.
 4. После ова, TWRP може да ве замоли да го ажурирате бинарното. Допрете на неа Не и рестартирајте го во оперативниот систем Андроид.
 5. Честитки, успешно го искористивте ласерот Asus Zenfone 2 и добивте супер кориснички пристап без отклучување на подигнувачот.

Сега, кога успешно го искорени вашиот уред со Android, препорачуваме да ја барате најдобрата внимателно избраната апликација за телефони со корен пристап за да ви помогне да ја отклучите вистинската моќност на вашиот уред. Знаеме дека ќе го сакаш тоа! ?

Заклучок

Тоа е се. Ова е детален водич за искоренување на ласерот Asus Zenfone 2 на Marshmallow без отклучување на подигнувачот користејќи TWRP и команди за обновување на adb.

Ако сте успеале да добиете пристап до root на вашиот ласерски телефон Asus ZF2 користејќи го горенаведениот метод, дозволете ми да го запознаете вашето искуство во коментарите подолу, сакам да го слушнам! ?