Како велите „Погледнете го морето“ на фински?

Како велите „Погледнете го морето“ на фински?

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Погледнете го морето на фински: вака се преведува оваа фраза. СПОИЛЕР: изгледа како валкан збор на италијански јазик! Превод „Погледни го морето“ на фински

Како да се каже “Погледни го морето” на фински

Дали некој пријател ви препорачал Google како да преведете „Погледни го морето“ на фински?

Тука сте задоволни.

Буквален превод

На буквалниот превод на финскиот збор „Погледни го морето“ одговара „Катсо мерта“. Рече на италијански јазик, многу личи на валкан збор и привлекува насмевка.

Сепак, ова се должи на фактот дека финскиот јазик не е меѓу најлесните за учење.

Понатаму, да не се биде далечен роднина на јазиците како што се или италијански, Финските зборови не се разбирливи од оние кои не поминале извесно време за изучување на јазик.

Како што можете да видите, сепак, иако е тешко за разбирање, некои фрази на финскиот звук навистина се бизарни, особено за нас Италијанците.

Некои дополнителни информации

Катсо

Катсо, изречена исто како што размислувате, значи „изглед“. Тоа е еднина императив на глаголот катсоа.

Ако сакате да играте малку со јазикот, уште две интересни реченици се katso sukkia (погледнете ги чорапите) е луд катсо (погледнете го тепих).

Обидете се да ги прашате говорните асистенти

Дали сакате да имате уште неколку смеа во друштво на пријатели и познаници?

Обидете се да побарате од вашиот глас асистент на Google да направи превод велејќи:

“Ај google како речете, погледнете го морето на фински”

или

“Добро, Google, како што велат, погледнете го морето на фински”

Тој веднаш ќе одговори со преведената реченица, привлекувајќи насмевка од сите луѓе околу вас.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!