Како ги читате и одговорите на пораките на WhatsApp без да се појавуваат на Интернет на Android и iOS? Чекор по чекор водич

Internet Paso a Paso

Еден од проблемите што најмногу го оштетува нашиот интегритет е обично непријатноста во приватноста, затоа што со Интернет и социјално вмрежување секој ден се чини потешко да не се забележува.

Покрај повеќето платформи и процесори за инстант пораки, Тие се одговорни за понатамошно ограничување на можноста за малку затворен живот.

Затоа во овој напис ви подготвивме мал водич за вас користете WhatsApp без да бидете толку отворени за јавноста. Ние исто така вклучуваме некои од најдобрите апликации за да ја олесниме оваа задача.

Која е поентата да разговараме на WhatsApp без да се види поврзано? Придобивките

Апликациите како WhatsApp станаа толку запознаени со нашата заедница што честопати е тешко да се живее без нив. Далеку од сите придобивки што ни ги нуди, Честопати, станува невозможно за нашите пријатели да забележат.

Но, секогаш има ситуации што не водат во рок од неколку дена да бидеме «Низок профил» како што велат таму. Или денови кога не сакаме да бидат гледани од одредени контакти, или наместо тоа, ќе го посветиме нашето внимание само на еден контакт.

Без дополнително рекламирање, ова е придобивка да се зборува овде без да се појавувате на Интернет:

 • Можете да избегнете одредени разговори што не ги сакате.
 • Може да се фокусирате на неколку разговори и да одговорите на нив без трага.
 • Ова служи да имате смиреност кога ви треба.

Методот за читање и одговор на пораките на WhatsApp без да се појавува на Интернет

Следно ќе видиме како можеме да одговориме на пораките на WhatsApp без „Интернет“ Со различен метод.

Само треба да го истакнеме сам Тие работат сè додека не станува збор за говорна меморија. Ако имате искуство, ќе знаете дека дури и ако го деактивирате «Изгледа сино» Овие исто така се обележани кога се репродуцираат.

Во режим на авион

Аплицирајте режим на авион, за да разговарате на WhatsApp без да бидете „на Интернет“ Ова е еден од најфункционалните методи што можеме да ги користиме. За да можеме да го користиме правилно, треба да почекаме да пристигнат неколку пораки. Подоцна без да ја отвориме апликацијата на која одиме “Подесувања” мобилен телефон и вклучете го «Режим на авион» или “Авионски режим”. Ова може да се пристапи со лизгање на горното мени на уредот надолу.

Сега можеме да отвориме пораки и прочитајте ги сите пораки што пристигнаа кај нас без да ризикувате да се гледате „преку Интернет“. Откако ќе одговориме на најважната порака, ја затвораме апликацијата и го деактивиравме «режимот на авион».

Откако ќе се врати интернет-врската на уредот, сите пораки за кои одговоривме ќе бидат испратени. Ова е направено кога имаме одговор, можеме да го сториме истото, повторно, ако сакаме да продолжиме во маскирање. Овој метод може да биде малку досаден, затоа што мобилните телефони обично траат неколку секунди кога се вклучуваат и исклучуваат или кога продолжува Интернет-врската.

Од известување

На Android и iOS, можно е да одговорите на пораките на WhatsApp, без потреба да ја отворите апликацијата и без да се појавувате „на Интернет“. За ова, доволно овозможуваат известувања за еден од двата системи:

На iOS

 • На iOS само внесете “Подесувања” алатка проследена со “Известување”, таму ќе се активираме «Преглед» и «Покажи известување».
 • Од друга страна од тогаш “Подесувања” систем, на “Известување” WhatsApp, ќе го активираме известувањето доколку е деактивирано.

Дозволете ги известувањата на заклучениот екран

 • Потоа ќе ги активираме опциите «Погледнете ги известувањата на заклучениот екран».

Со ова можеме од ова или од известувањето за кликнување «Одговор», а вишокот е соодветно за одговарање на пораки без да се појавувате „Интернет“ на WhatsApp.

На Android

На Android е многу поедноставно, затоа што Стандардно, известувањата ќе бидат активни.

 • Едноставно кога пораката ќе пристигне со пораката затворена, го лизгаме известувањето од горната лента и кликнуваме «Одговор».

Одговори од врвни известувања

 • Полето за пораки за одговор ќе се појави веднаш до, каде можеме да напишеме или снимаме говорни белешки и да одговориме на пораки лесно без да се гледаат „преку Интернет“ на други контакти.

Одговор

Не прикажувај последна врска

Друг начин да не се забележи Ова се крие последен пат кога бевме поврзани. Можеби со ова не ја криеме целосно нашата врска, затоа што Можете да нè видите „на Интернет“ како што пишуваме, но ако го додадеме ова на претходниот метод, Сигурно ќе бидеме малку покриени:

 • За да го направите ова, ние мора да влеземе “Подесувања” ова и потоа на менито “Сметка”.

Поставки; сметка

 • Конечно влегуваме «Приватност».

Како ги читате и одговорите на пораките на WhatsApp без да се појавуваат на Интернет на Android и iOS? Чекор по чекор водич 1

 • Каде рече “Последниот пат” ние ќе ја избереме опцијата „Ништо не е“.

Последен пат никој

Ако сакаме да додадеме вредност на она што го правиме, овде подолу, можеме исклучете ја потврдата за читање да ги спречи луѓето да знаат кога ќе ја прочитаме нивната порака.

Со Whatsapp нинџа

WhatsApp нинџа Ова е термин што произведува одредени очекувања, а тоа се тие лесно можат да се придржуваат кон методот опишан погоре применуваат заедно.

Но, ако она што навистина го баравте е користете ја вашата WhatsApp многу природно, без потреба да го отворите разговорот однадвор од алатката, И без да ги менувате конфигурациите, оваа АПК е токму она што ви треба.

“UPDATED ✅ Дали треба да ги прочитате и одговорите на пораките на WhatsApp, без да бидат поврзани, за да не знаат кога сте поврзани? ⭐ Внесете го ОВДЕ ⭐ и пронајдете како да го направите тоа – Едноставно и Брзо ✅”

Оваа платформа може лесно да се најде во која било банка АПК. За овој конкретен случај препорачуваме Аптоид, затоа што ни нуди висок квалитет и безбедносен формат.

Нинџа на Whatsapp

Откако ќе разговарате на вашиот нормален WhatsApp, пристап до нинџа на WhatsApp и можете слободно да разговарате без да се гледа „на Интернет“ и без никој да знае кога ќе ја прочитате нивната порака.

Преземете нинџа на Андроид Андроид за WhatsApp

Список на 5 најдобри апликации за разговор на WhatsApp без да бидат на Интернет и да останат скриени

Апликацијата што ја видовме претходно е една од најдобрите за продолжи оптимална состојба на приватност на WhatsApp.

Но, ако сакате разновидност, тогаш ќе видиме други луѓе со него Можеме да разговараме скоро анонимно на нашиот мобилен телефон:

Скриј ја сината проверка

Затоа, скријте ја сината проверка

Во основа, името на овој софтвер вели сè, тој е направен така што можете да разговарате со пријателите и семејството со целосна сигурност дека Тие нема да можат да видат кога ќе ја прочитате нивната порака.

Иако оваа опција е веќе достапна во конфигурацијата WhatsApp, таа ја нуди таа предност Можеме да се скриеме и кога ќе ги слушнеме гласовните белешки што ги добиваме.

Лично читање за WhatsApp

Лично читање за WhatsApp

Ова е едно од најдобрите што можеме да го најдеме на Play Store бесплатно, и тоа ни овозможува да користиме WhatsApp без да се појавуваме „на Интернет“.

Само инсталирајте го можеме да разговараме во режим на инкогнито и избегнувајте проблеми што се појавуваат со тоа што ги гледаат одредени луѓе.

Инкогнито на WA

Инкогнито на WA

Ова е тоа продолжение Достапно е на Google Chrome, и ни олеснува навигација и разговор на WhatsApp Web, така што никој не знае дека сме поврзани.

Дури и Ова ни овозможува да избереме во кое време сакаме лицето да се појави дека ја читаме нивната порака, што ни овозможува да се направиме иако совршени, иако зли.

Инкогнито за веб-разговор

Инкогнито веб-разговор

Друго продолжение е достапно на Google Chrome, со кое можеме да бидеме инкогнито на процесорот Telegram Web Messenger, Messenger и WhatsApp.

Погледнете што

Што е видливо

Оваа апликација е една од наједноставните за задачи за разговор во режим на инкогнито. Ова работи прилично ограничено затоа што е активирано од тајмер, Значи, во тој период можеме да видиме и да одговориме на пораки без да бидат видени.

Но, после тој период треба да почекаме за одговорот на контакт и повторно да го активираме, што е резултатот многу слично на она што го објаснивме погоре во „Авионски режим“.

Ако имате прашања, оставете ги во коментарите, ние ќе ви одговориме што е можно поскоро, и дефинитивно ќе биде многу корисно за повеќе членови на заедницата. Ви благодарам! ????