Како го користите YouTube во позадина на вашиот паметен телефон?

Bagaimana cara menggunakan YouTube di latar belakang di ponsel cerdas Anda?

Ако сте еден од оние што ја слушаат целата музика на YouTube (Да, сите знаеме дека е подобро од Spotify), но секогаш ве вознемирува да не можете да користите други апликации во исто време, еве ви презентираме совети кои ќе бидат многу помош. Следејќи ги овие чекори, можете да продолжите да го користите YouTube на вашиот мобилен телефон, дури и ако ја затворите апликацијата.

Андроид

Прво, мора да потврдите дека вашиот мобилен има инсталирано Chrome, прелистувач на Google. Отворете и отворете директно на страницата на YouTube https://www.youtube.com. Theе видите мало мени со опции на горниот дел од екранот (три вертикални точки што сите веќе ги знаеме). Кликнете таму и изберете “Преглед како компјутер”

Откако ќе ја имате компјутерската верзија на вашиот мобилен телефон, можете да користите YouTube како да пребарувате од вашиот компјутер. Сега можете да ја користите апликацијата во позадина додека правите други активности. Исто така, ќе видите поле што бара ваша дозвола да ви покаже известување за вас. Дајте или отфрлете, како сакате.

iOS

Постапката е многу слична на iOS, иако е малку поедноставна. Сè што ви треба е да го инсталирате прелистувачот (како Хром за Андроид). Можете да го користите Долфин. Дали веќе го имате? Потоа одете на YouTube-страницата директно од прелистувачот и пуштете го видеото што го сакате. И тоа е сè. Или скоро сите. Кога ги менувате јазичињата, ќе видите дека видеото ќе продолжи да се репродуцира. Сега можете да управувате од Центарот за контрола на вашиот iPhone.