Како да ги ажурирате апликациите на iOS 13 чекор по чекор

Cara memperbarui aplikasi di iOS 13 langkah demi langkah

Со доаѓањето на новата верзија на оперативниот систем „Епл“ за iPhone добивме многу новости, но многу работи се променети така што, засега, се шири конфузија. Функција која е многу важна и едноставна Ажурирајте ја апликацијата, на iOS 13 Станува мала главоболка затоа што оваа опција веќе не е на претходното место.

Apple одлучи да малку го ажурира изгледот на App Store за започнување на оваа нова верзија, така што на прв поглед не наоѓаме место за ажурирање на апликацијата; Во овој пост ќе покажеме каде е новата локација.

Вака апликацијата се ажурира на iOS 13 во App Store

Иако вистината е сè уште интуитивна и покрај тоа што има промени, така што никој не се губи, ние ќе опишеме каде е ажурирањето на апликацијата во iOS 13 App Store.

Како да ги ажурирате апликациите на iOS 13 чекор по чекор 1

Првиот влегува во App Store. Ако имаме ажурирање што чека да се преземе или инсталира, ќе го видиме известување на нашата профилна фотографија. На сликата погоре можеме да го видиме кругот со знакот «2» што покажува дека имам две апликации за ажурирање.

Како да ги ажурирате апликациите на iOS 13 чекор по чекор 2

Со прислушување на нашата слика на профилот, се движиме надолу (по шопинг, картички за подароци, рамнотежа и препораки) за да ги пронајдете Делот „Достапни ажурирања“, каде што се акумулираат апликациите што ја имаат новата верзија. Како и обично, можеме да ги ажурираме еден по еден или сите одеднаш со кликнување на “Ажурирај ги сите”.

Можеби ве интересира: 12 iousубопитни функции на Инстаграм кои можеби не ги знаете

Не знаеме зошто се случи оваа промена, но повеќето корисници се согласуваатПретходниот начин за ажурирање на апликацијата пред доаѓањето на iOS 13 се чувствуваше поудобно; Можеби заради навика.

Што мислите, дали претпочитате овој нов механичар или стариот? Премногу рунди за акција лесно како ажурирање на апликацијата или не? Можете да ги оставите вашите коментари подолу.