Како да ги блокирате сите дојдовни повици на телефон со Android

Cara memblokir semua panggilan masuk di ponsel Android 1

Паметните телефони можат да направат што било во последно време – дали знаевте дека дури можат да остварат и телефонски повици? Можеби ќе добиете фер удел во спам повиците во последниве години, а многу оператори активно работат на спречување на спам и „робокање“, но некои луѓе воопшто не сакаат да примаат повици. Без разлика дали користите VoIP услуги, донесете канцелариски телефон на кој му е потребен само пристап до податоци или сакате да испраќате СМС порака наместо да повикувате, еве како можете брзо да ги деактивирате сите дојдовни повици за да не ringвони телефонот.

Мобилниот телефон што се користи во ова упатство

Како да ги оневозможите дојдовните повици

Оневозможувањето на сите дојдовни повици е полесно отколку што мислите. Нема потреба да се мачите со сомнителни апликации од трети страни или да чекате вашиот оператор да побара ограничувања за рачен повик. Во повеќето случаи, тоа е едноставно како притискање на неколку екрани на менито.

  1. Отворено Телефонска апликација.
  2. Допрете на неа Обилно копче од менито (три точки) во горниот десен агол.
  3. Допрете Поставки.
  4. Допрете Јавете се.

  5. Во Поставки за повик, допрете Забрана за повик.
  6. Допрете Сите во (што првично треба да се каже „Оневозможено“).
  7. стави во лозинка за забрана на повик. Во повеќето случаи, ова ќе биде 0000 или 1234 година.
  8. Допрете Вклучи ја, уклучи ја, ме пали.

Откако ќе ја внесете точната лозинка за забрана на повик, на вашиот телефон ќе ви требаат неколку моменти за да бидат обработени пред да ја прикажете „Активираната“ под опцијата All дојдовни, потврдувајќи дека успешно сте го блокирале дојдовниот повик. Ако не ја знаете лозинката за забрана на повик, не грижете се. Ова е обично едноставен сет на броеви, како што се 0000, 1234 или 1111, но ако ништо не работи, контактирајте го линијата за услуги на клиентите на вашиот оператор.

Процесот е ист за повеќето телефони

Процесот на блокирање на дојдовните повици треба да биде приближно ист на секој модерен телефон со Android, но за искуството што најдобро одговара на оние во овој водич, ќе сакате мобилен телефон кој работи со акции на Android што е скоро секогаш таму. 9 пита. Јас го користам Xperia 1 изминатите неколку месеци, но нешто од Pixel 3 до OnePlus 7 Pro ќе изгледа скоро идентично.