Како да ги видите сите фотографии што ги испраќате или примате преку апликацијата за пораки на вашиот iPhone или iPad

Како да ги видите сите фотографии што ги испраќате или примате преку апликацијата за пораки на вашиот iPhone или iPad

Ако сте имале доволно визуелни разговори со вашите пријатели преку Порака, најверојатно ќе испратите многу фотографии. Шансите се, можеби ќе сакате да ги разгледате сите фотографии што сте ги испратиле во разговорот.

Апликацијата за пораки на iPhone, iPad и iPod Touch – ви нуди начин да ги видите сите фотографии на начин како албум. Ајде да го провериме!

Како да ги видите сите фотографии што ги испраќате / примате преку апликацијата за пораки на вашиот iPhone или iPad

Чекор 1 Отворено Порака Апликација → Допрете го каков било разговор каде разменивте многу фотографии.

Чекор # 3. Допрете на неа Контакт / Име на групата потоа допрете го „јас“ икона.

Допрете на Групи или Имиња на контакти во Апликацијата за пораки на iPhone или iPad

Чекор # 4. Скролувајте надолу и допрете го на Погледнете ги сите фотографии.

Погледнете ги сите фотографии што ги испраќате или примате преку апликацијата за пораки на вашиот iPhone или iPad

Овде ќе можете да ги наведете сите фотографии разменети во овој специјален разговор. Сакате да го видите скриншотот што сте го префрлиле, допрете Слики од екранот табот.

Погледнете Слика од екранот што е споделен преку апликацијата за пораки на iPhone или iPad

Оваа листа функционира како список со фото албуми. Можете да допрете на сликата за да ја видите. Постои копче за споделување за споделување на слики со секого преку порака или е-пошта или социјално. Можете исто така да додавате слики во вашиот Фото-тек, ако веќе сте поврзани со вашата сметка на iCloud.

Патем, ова не се само фотографии, туку сите други медиуми што се споделени. Сите мултимедијални артикли споделени во разговорот – фотографии, видеа, аудио датотеки – се наведени тука.

Исто како WhatsApp, списокот ги прикажува само медиа-датотеките поврзани со разговорот што сте го избрале.

За оние од вас кои ги виделе големите „Други“ податоци кога ги поврзуваат своите iPhone и iPad со iTunes, оваа медиумска датотека претставува најголем дел од нив. Всушност, ако видите многу голем дел „Други“, можеби ќе сакате да го избришете целиот разговор (или да избришете медиумски содржини во разговор со движење со брзо движење). Тоа ќе избрише некои (или малку) други податоци.

Кога избришете слика од вашиот iPhone или iPad, тоа нема да биде многу јасно – ќе влијае на разговорот на другиот крај. Примателот (други) ќе ги има целиот медиум.

Тоа е се за сега!

Бидете сигурни да ја преземете нашата апликација и да останете со нас преку Фејсбук, Твитер и Инстаграм за никогаш да не ги промашите нашите најнови приказни.