Како да ги елиминирате вашите противници со стапицата во Вотсон

Cara menghilangkan lawan Anda dengan jebakan Wattson

Совети за да извлечете максимум од Вотсон

Вотсон е последниот лик додаден од Apex Legends и игра одбранбена улога меѓу сите ликови што се моментално достапни. Корисникот најде начин да ги искористи вештините «Безбедност на периметарот»Како предност против одредени непријатели.

Предноста на користењето на оваа способност против непријателите како «Патфиндер“И”Спектар»Е да се неутрализираат нивните движења, затоа што и двајцата се ликови кои имаат најдобра подвижност. Во овој случај користете ја вештината «Безбедност на периметарот»Треба да знаете кога да го користите за да има позитивен ефект.

Преку: дотапорт

Reddit корисници: «Косуранта»Објавено видео за како да се користи електрична ограда Вотсон со намера да го блокира ослободувањето на Spectra во неговата способност «во празнината«.

Им даде можност на овој играч кога одеше до работ на сигурната зона и го пронајде отворањето на порталот Спектра. Со оглед на ова, корисникот инсталира електрична ограда за да ги неутрализира и нападне своите противници.

Употребата на можностите на Вотсон, како што е прикажано погоре, значи огромен профит за корисниците кои сакаат да го сторат тоа од Легендата. Па добро Respawn Entertainment прави прилагодувања на овој карактер, така што е 5% поранлив на оштетување.

Исто така, играчите мора да бидат внимателни и снаодливи да ги користат своите легендарни вештини правилно за време на игра.