Како да ги избришете пораките на WhatsApp

Whatsapp (1)

Ако сè уште не знаете, можете избришете ги пораките WhatsApp ако жалам за тоа што го кажа или направи грешка во разговорот. Ова е функција што пристигна пред неколку месеци и дозволува пораките да бидат избришани од разговорот, а другите не можат да ги читаат. Но, мора да следите неколку чекори и да исполните некои барања.

Можете да избришете пораки на WhatsApp, така што никој не ги чита случајно, ако направите грешка во разговорот или ако одлучите да се каете што ќе му кажете на таа личност. Вие мора да го сторите тоа пред другите да го прочитаат и секогаш да го исполнуваат крајниот рок што ви дава WhatsApp за да ги избришете испратените пораки.

Како да ги избришете пораките

Лесно и многу корисно. Вие само треба да одите на разговорот во прашање и да ја притиснете и задржите пораката што сакате да ја испратите. Различни икони автоматски ќе се појават во лентата со задачи, како што се истакнување, одговор или препраќање. Но, исто така ќе видите икона за ѓубре. Кликнете на иконата за ѓубрето за да ги избришете пораките испратени на WhatsApp. Апликацијата ќе ве праша дали сакате сами да ја избришете или да ја избришете за секого. Бидете внимателни при изборот на опцијата затоа што ако кликнете на „избриши за мене“, тогаш нема да можете да го направите да исчезне.

Whatsapp порака

Откако WhatsApp ќе ви ги покаже опциите, кликнете на “Избриши за сите” и тоа што сте го напишале ќе исчезне. Се разбира, тоа ќе работи само ако пораката е испратена пред еден час или помалку од еден час. Вие нема да можете да ги избришете пораките на WhatsApp од пред два дена или три или еден месец. Имате само еден час да одлучите.

Пораките во трагови сè уште ќе постојат. Нема да исчезне како ништо друго освен порака да се појави како „Оваа порака е избришана“, а другите ќе знаат дека сте ја избришале. Можеби ќе ве прашам и зошто треба да најдете добра причина, но барем вашата порака нема да биде прочитана ако не сте во право или не сакате.

Во принцип, можете да ги избришете само пораките што не ги прочитале другите. Но, во пракса тоа не е случај и можете да ги избришете пораките од последен момент ако не сакате да бидат снимени или само ако жалите.

Што ако сакам да прочитам избришана порака?

Постојат неколку трикови до прочитајте ги избришаните пораки на WhatsApp и некои специјални апликации кои ви овозможуваат да го направите ова. Следното е упатство за читање пораки избришани на WhatsApp од вашите контакти. Бидете внимателни со апликациите кои ветуваат чуда на WhatsApp затоа што можат да бидат измамнички и ќе инсталирате малициозен софтвер на вашиот мобилен телефон. Ако е така, отворете ја услугата Телефон Хаус што е можно поскоро за да го вратите статусот без вируси како и обично на вашиот паметен телефон.