Како да ги надминете проблемите со јачината на звукот на Apple Watch

Како да ги надминете проблемите со јачината на звукот на Apple Watch

Како да ги надминете проблемите со јачината на звукот на Apple Watch

Епл часовниците веќе подолго време се зад аголот, но само неодамна Apple одлучи да го промени дизајнот на Apple Watch. Ова е првпат Apple Watch (Серија 4) да претрпи промена во дизајнот, а корисниците се збунети околу тоа.

Новиот дизајн доаѓа со подобрен звучник. Извршено е и преместување на микрофонот. Сега преносливиот уред е 50% погласен, а ехо-звукот е намален и за подобар квалитет на гласот. Значи, корисниците кои се грижеа за обемот на уредот сега се задоволни од подобрувањата.

Сепак, остануваат мал број на корисници на Apple Watch кои сè уште не се сигурни за јачината на звукот. Можеби, тоа е само фактот дека нивниот часовник не работи правилно и тие треба да го решат проблемот. Доколку исто така го имате истиот проблем, погледнете неколку совети што можат да помогнат во поправањето на проблемот.

Отстранете го заштитниот капак:

Уредите на „Епл“ се сметаат за слабо кревки, и затоа скоро сите корисници на „Епл“, без оглед на уредот, имаат тенденција да ги чуваат во заштитно покритие. Можете да купите опсези, бази за полнење и неверојатни заштитни случаи, ако сакате да му дадете на вашиот часовник фасцинантен изглед.

За жал, ако користите заштитно покритие за да го заштитите вашиот часовник, исто така ги покривате микрофонот и звучниците. Она што значи е дека волуменот би се намалил на половина ако носите заштитно покритие. Затоа, извадете го заштитниот капак и видете дали е тоа случај. Ако не работи, заменете го капакот и продолжете со следниот чекор.

Рестарт:

Треба да одморите на вашиот Apple Watch. Денес, многу луѓе користат Apple Watch за да проверат известувања, па дури и да одговараат на некои. Преголемата употреба без исклучување може да влијае на функционалноста на оперативниот систем и да резултира во намалена изведба на часовникот. Затоа, ресетирањето на часовникот често може да ја подобри неговата функционалност.

1. Држете го страничното копче додека не се појави лизгачот за напојување на екранот.

2. Повлечете десно на лизгачот за да го исклучите вашиот часовник.

3. Откако ќе се исклучите, почекајте 5-10 минути, а потоа притиснете и држете го страничното копче за да го вклучите часовникот.

Конфигурации:

Можеби го проколнувате Apple за проблемот со јачината на звукот на вашиот уред, но во реалноста, тоа може да биде ваша одлука што го предизвикува проблемот. Часовникот може да се постави на режимот „Молчи“ или „Не вознемирувај“ и затоа се појавува проблем со јачината на звукот. Исто така постои и друг режим наречен Театарски режим и може да биде и причината. За потврдување на режимот:

1. Притиснете ја дигиталната круна во вашиот часовник.

2. Сега повлечете нагоре за да побарате Поставки.

3. Сега пронајдете ги активните икони. Ако неми, не вознемирувајте или Театарот е вклучен, потчукнете ги еден по еден за да ги исклучите.

Оневозможи режим на тивка преку iPhone:

Можете исто така да го користите вашиот iPhone за да го оневозможите режимот на тивка на Apple Watch. За да го направите тоа, едноставно треба да ги следите овие два чекори.

1. Изберете Звуци и Хептици во табот Мој Гледај.

2. Сега пронајдете ја опцијата Mute и одштиклирајте ја за да ја оневозможите.

Bluetooth:

Ако имате AirPods спарени со часовникот, тие може да бидат причината поради која се соочувате со проблеми со јачината на звукот. За да потврдите што е поврзано со вашиот уред, мора:

1. Допрете го Digital Crown и одберете ја апликацијата Settings.

2. Сега изберете ја опцијата Bluetooth.

3. Во списокот со уреди, проверете дали нема поврзан уред. Ако уредот е поврзан, откачете го или барем отстранете го со исклучување.

Режим на авион:

Зошто да не го користите режимот Авион на ваша корист? Режимот на авион е како брзо ресетирање што доаѓа во прилог на вакви проблеми.

1. Притиснете ја дигиталната круна во вашиот часовник.

2. Сега повлечете нагоре за да побарате Поставки.

3. Сега допрете ја иконата за режимот на авион за да го овозможите тоа.

4. Почекајте 2-3 минути и повторно оневозможете го.

5. Сега направете телефонски повик за да видите дали направил разлика или не.

Неженети и повторно спарени:

Ако проблемот опстојува дури и по примената на советите споменати погоре, ќе треба да го уништите вашиот уред и повторно да го спарите. Можете да го направите тоа:

1. Отворете ја апликацијата Watch на вашиот iPhone.

2. Пронајдете го вашиот уред и допрете ја иконата за информации / детали на неа.

3. Изберете откачете го Apple Watch и следете ги упатствата.

4. Штом ќе заврши ова, повторно спарете го часовникот со iPhone.

Правењето на ова нема да избрише никакви податоци, бидејќи iCloud автоматски ќе ги копира. Потоа можете да го вратите користејќи ја најновата верзија за резервна копија.