Како да ги обновите фотографиите избришани од iOS чекор по чекор

Пред неколку недели, ние ви кажавме како да ги обновите фотографиите избришани од Android. Но, што е со оние кои имаат iPhone или iPad? Ние сме многу и затоа ви кажуваме како вратете ги избришаните фотографии од iOS чекор по чекор

Како да ги вратам фотографиите избришани од iOS?

Една од најчестите форми на Вратете ги избришаните фотографии од iPhone или iPad е да отидете во папката “Само што избришавте”. Ова се наоѓа на Албум и на уреди со iOS 8 или повеќе.

Во него ќе ги видите сите слики и видеа што беа избришани во последните 30 дена. Можете да го обновите со кликнување на опцијата “Враќање” при отварање на една од овие датотеки. Имајте на ум дека ако не брзате, можете да ги изгубите трајно. Но, не грижи се, во некои од нив ќе се покаже икона

Во оваа папка ќе видиме фотографии што се избришани минатиот месец и може да се обноват со кликнување на менито „Обнова“ што се појавува при отворање на фотографии хостирани на овој албум. Ако сфатите, некои од нив ќе се појават со икона што укажува дека фотографијата дефинитивно ќе исчезне во наредните 3 дена.

Вратете ги вашите фотографии од iCloud или iTunes

Систем за складирање на облак на Apple, iCloud, има функција да ги обнови сите мултимедијални датотеки. Но, за да ја искористите оваа функција, мора да активирате претходни резервни копии за да ги вратите фотографиите избришани од iOS.

Земете го вашиот iPhone или iOS и внесете ги Поставките – iCloud – Складирање. Еве, изберете Резервна копија сега. Оттука, прочитај внимателно. Изберете ја опцијата Враќање од резервна копија.

Но, внимавајте!

Ако продолжите со обновување, целата содржина што е моментално на вашиот уред, вклучително и апликациите, ќе биде избришана за да ја вратите најновата зачувана копија. Со него ќе ги вратите фотографиите што ги имате во тоа време, но ќе ги изгубите инсталираните апликации и фотографии направени по извршување на резервна копија.

За да го избегнете ова, направете список со апликации што мора да ги инсталирате откако ќе направите резервна копија и чувате фотографии за скролување во надворешна меморија или хард диск.

Исто така, можете да обновите избришани фотографии од iPhone или iPad го обновува уредот преку резервна копија зачувана на iTunes. Како и iCloud, оваа формула бара претходно да се синхронизирате со лаптоп или компјутер за обновување.

После поврзувањето со iTunes, за да ги направите избришаните фотографии и потоа да го оставите уредот како пред да го извршите овој процес, одберете ја опцијата за Враќање од резервна копија.

Последното решение: Rescue Data4

Ние чуваме кец во ракавот. Ако ниту една од овие опции не работи за вас, во ред затоа што не сте го направиле тоа Резервна копија на ICloud или во iTunes, сè уште можете да ги обновите избришаните фотографии користејќи апликации од трети страни. Се разбира, ова е најскапиот решение од сите.

Една апликација препорачана од нашите колеги од ComputerHoy е Податоци за спасување4, што можете да го купите и преземете од Интернет од официјална веб-страница на развивач / развивач за 99 долари.

Ова е сигурен и безбеден софтвер, користен не само од приватни корисници, туку и од компании ширум светот. Willе ги скенира и обновува сите датотеки што ви се потребни од хард дискот и меморијата.

Извор: Денешните компјутери

Запознајте ги најновите новости од светот на технологијата, приклучете се на Club Tech наТвитер Фејсбук Телеграма