Како да ги оневозможите сите звуци на Samsung Note 10 Plus

Како да ги оневозможите сите звуци на Samsung Note 10 Plus

Дали сакате да ги исклучите сите поставки за звук на Samsung? Овој туторијал ги објаснува чекорите за оневозможување на сите звуци на Samsung Note 10 плус и Белешка 10 Стандарден кориснички интерфејс овозможува системски звуци и системски вибрации во Белешка 10+. Можете да ги оневозможите сите звуци во Белешка Повеќе од 10 користејќи ги поставките на системот за звук и вибрации.

Вклучете го звукот на допир, звукот за заклучување на екранот, звукот за полнење, тонот на подот за бирање и звукот на тастатурата на вашиот телефон. Ти можеш оневозможи вибрации на тастатурата и допрете ги вибрациите на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10 плус. исто така исклучете го известувањето за апликација звук на галаксијата Белешка 10 плус и Белешка 10. Следете го чекор-по-чекор процес за да ги оневозможите сите звуци на Samsung Note 10 плус.

Не пропуштајте го ова:

Како да го оневозможите звукот на тастатурата на Galaxy Note 9

Како да ја оневозможите вибрацијата на Android 9 Cake

Како да ја смените шемата на вибрации на Samsung Galaxy S10 Plus

Како да ги оневозможите сите звуци на Samsung Note 10 plus и Note 10 кориснички интерфејс

Можете да ги активирате или оневозможите сите звуци на галаксијата Белешка 10 и Белешка 10+ со користење на поставките дадени подолу.

Чекор 1: Повлечете нагоре од почетниот екран за пристап до фиоката за апликации и допрете го Конфигурации

Чекор 2: Допрете на Звуци и вибрации

Чекор 3: Допрете на Систем за звук и вибрации

Можете да ги видите подолу системските звуци и поставките на вибрациите на системот.

Како да ги оневозможите сите звуци на Samsung Note 10 Plus

Звучни системски

Вклучете ги сите звуци во Белешка 10 и Белешка 10 плус вклучувајќи звук на допир, звук за заклучување на екранот, звук на тастатура и повеќе.

Чекор 4: Исклучете го звукот на тастатурата и другиот звучен прекинувач што го сакате

Вибрациски систем

Вклучете ги вибрациите на тастатурата и вибрациите на допир вклучете ги или исклучете ги на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10 плус кориснички интерфејс. Ги исклучува сите звуци на Белешката 10 плус.

Можете да ги користите копчињата за јачина на звук за медиуми на Galaxy Note 10 и Note 10+. Прво на сите, овозможете го тоа, сега контролирајте ја гласноста на медиумите стандардно кога ќе ги притиснете копчињата за јачина на звук.

Прочитајте и:

Како да ја смените стандардната тастатура на Galaxy S10 и S10 Plus

Како да го оневозможите звукот на блендата на фотоапаратот на Android Nougat 7.1

Променете го звукот за известување на Note 10+ и Note 10 на галаксијата

Можете да го промените стандардниот тон на известување на Samsung Note 10 плус и Note 10 со помош на поставките дадени подолу.

Поставки> Звуци и вибрации> Звуци на известување> SIM 1 / SIM 2> Изберете го звукот што сакате да го конфигурирате

И тоа е. Молчи, лесно е да се исклучат сите звуци на Samsung Note 10 плус и Note 10. Ако имате какви било прашања, ве молиме кажете ни во полето за коментари подолу. Кликни тука За повеќе галаксии Забелешка Повеќе од 10 совети и трикови.