Како да ги проверите овластувањата за домен и овластувањата за страницата …

Како да ги проверите овластувањата за домен и овластувањата за страницата ...

За блогерите или содржина писател Оптимизирањето оптимизација или пребарувачот е многу важно кога СЕО има големо влијание врз тоа дали содржината се појавува на нашата веб-страница или не, или барем во главниот домен на нашата страница на страницата Youtube, толку подобро Користено оптимизација, толку е поголема шансата нашата страница да се појави на првата страница.

Успехот или неуспехот на оптимизација за апликации што ги применуваат блогерите на нивните страници може да се потврдат со проверка Домен орган и Орган на страницата што може да се потврди на разни страници на даватели на услуги и секако дека е бесплатно, ДА и ПА имаат вредност 0-100, колку е поголема вредноста, толку се поголеми шансите да се појави на првата страница.

Објаснување

ДА или Домен орган Тоа е моќта на доменот што е во сопственост на некоја веб-страница, на пример, како Википедија, која има ДА 95, која доколку некој бара википедија, ќе се појави во првиот резултат.

ПА или Орган на страницата е моќност на содржината или страниците во сопственост на некоја страница, на пример, како Википедија, ако на пример пребарувате историјата на независноста на Индонезија тогаш првите што ќе се појават или најдобри резултати ќе бидат страницата Википедија (Рекламирање не се вклучени).

Чекори:

1. Во полето за пребарување на Google, напишете Проверка на ДА ПА и вие ја изберете главната опција, или можете директно да ја посетите страницата Веб-страница за проверка на веб-страници

Како да ги проверите овластувањата за домен и овластувањата за веб-страница / блог

2. Потоа влегувате урл вашиот блог и не заборавајте да ја проверите колоната Јас не сум робот Ако е така, кликнете на копчето Проверете

Како да се проверат овластувањата за домен и овластувањата за веб-страница / блог 2

3. Потоа резултатите од ДА и ПА ќе се појават на блогот што ќе го проверите.

Како да се проверат овластувањата за домен и овластувањата за веб-страница / блог 3

4. Готово

Белешка: Како што е опишано на страницата на сликата за 2 каде можете да внесете повеќе од 1 URL на блогот што можете да ги внесете таму, оваа страница поддржува Blogspot / Blogger и WordPress и разни други услуги слични на оние на блогот.


напиша инвепо