Како да го вклучите или исклучите затворениот текст на DirecTV сега

Cara Menghidupkan atau Mematikan Teks Tertutup di DirecTV Sekarang

АТ & Т, како и многу други големи компании, има своја услуга преку Интернет ТВ стриминг. Сепак, тој нуди и редовна кабловска телевизија. Оваа услуга, наречена DirecTV Now и DirecTV, доаѓа со многу опции за прилагодување.

Сите ТВ модели и даватели на услуги на ТВ треба да го поддржат пишувањето на затворен текст, а услугите на AT & T не се исклучок. Прочитајте за да видите како да овозможите или оневозможите текст на DirecTV и DirecTV Сега и како да направите измени во вашата сметка на DirecTV.

Прикажи / Скриј ги затворените наслови

Directv Сега

За да овозможите или оневозможите текст на DirecTV Сега, услуга преку Интернет за ТВ-стриминг:

 1. Осигурете се дека сте најавени на DirecTV Сега.
 2. Отворете ги поставките.
 3. Најдете го делот Текст.
 4. Изберете Уреди.
 5. Изберете јазик, а потоа изберете View Style.
 6. Притиснете ги зачуваните промени.

Ако користите Chromecast за да испраќате затворени наслови од вашиот телефон на ТВ, треба да префрлите екрани за да можете да гледате текст на ТВ.

DirecTV

За да вклучите текстови на услугата сателитска телевизија DirecTV, AT&T, сторете го следново:

 1. Земете го далечинскиот управувач и притиснете го копчето Инфо.
 2. Во следното мени, продолжете надесно, сè додека не ја пронајдете опцијата “CC”.
 3. Изберете “Затворено објаснување”.
  DirecTV CC

Забелешка: DirecTV исто така има подобар систем за преводи, но не функционира со сите даватели на услуги на телевизија, поради што сè уште постојат стандардни опции за затворен текст.

DirecTV исто така ви овозможува да го промените изгледот на текстот на сликата. Големината и бојата на фонтот можат да се променат, како и позадината на текстот. Еве што треба да направите:

 1. Притиснете го копчето Мени на вашиот далечински управувач.
 2. Изберете Поставки.
 3. Пронајдете ги опциите за пристапност и притиснете Изберете.
 4. За да ги промените поставките, притиснете го копчето Избери. За движење низ поставките, користете ги копчињата со стрелки.
 5. Кога ќе завршите, притиснете Излез за да се вратите во ТВ-репродукција.

Оваа одлика веројатно ќе работи добро во повеќето, ако не и сите, верзии на приемниците DirecTV. DirecTV на својата веб-страница потврди дека работи на следниве модели: H21, H23, HR20, HR21, HR23 и R22.

DirecTV Now поставките

Услугите за ТВ-стриминг ви овозможуваат да ги менувате поставките од вашиот компјутер и паметен телефон. Сепак, можете да пристапите само до сите поставки од компјутерот. За да пристапите до поставките, прво проверете дали сте внеле DirecTV Now. Можете да го отворите со кликнување на иконата за менувачот. Ако користите апликација за мобилна телефонија DirecTV, треба да ги отворите преференциите потоа.

Запомнете дека DirecTV препорачува на Google Chrome и Apple Safari да пристапат до сите поставки. Ако има поставки на кои не можете да пристапите, обидете се да се префрлите на еден од овие веб прелистувачи.

Главните опции за поставки се Поставки за сметка, Опции за плеер, општо и за.

Поставките за сметката ви овозможуваат да проверите информации за кредитна картичка и за плаќање и да направите измени во тековниот пакет за претплата.

Еве ги Опциите за играчи – сите тие помагаат во понатамошно прилагодување на DirecTV:

 1. „Стриминг квалитет“ ви овозможува да изберете резолуција на видео. Добри, подобри и најдобри избори. Добро е достапно само за паметни телефони.
 2. „Стриминг со мобилни податоци“ е опција за мобилни апликации што ви овозможува да пренесувате DirecTV, дури и ако сте на вашата мобилна мрежа (и не безжична).
 3. Кога ќе започнете DirecTV Now, опцијата “Играј ТВ во живо на лансирање” го репродуцира ТВ-каналот што го гледаше директно пред да заминеш последен пат.
 4. „Исклучи аудио при стартување“ ја исклучува програмата при стартување.
 5. Ако гледате ТВ серија, „Autoplay Next Episode“ ја игра следната епизода веднаш по завршувањето на тековната.
 6. „Опис“ ви овозможува да ги форматирате затворените наслови по желба. Можете да изберете големината, бојата и видот на фонтот.
 7. „Аудио јазик“ ви овозможува да изберете јазик на говорот секогаш кога е можно.

Во Општите поставки, можете да ја активирате или оневозможите родителската контрола.

Делот About About ви овозможува да ги најдете сите информации во Помош, како и Услови и правила.

Како да го вклучите или исклучите затворениот текст на DirecTV Сега 1

Директен пристап

DirecTV е добар начин за гледање телевизија, бидејќи има сателитски приемник и сервис преку Интернет, што нуди многу канали. DirecTV Сега има поограничен опсег на канали и пониска ознака на цени. Кога станува збор за поставките, обајцата нудат затворен текст и разни други опции, така што и двајцата мора да ги задоволат вашите потреби.

Кои услуги на DirecTV ги користите? Дали сте задоволни од тоа сега? Известете ги во коментарите подолу.