Како да го овозможите темниот режим на WhatsApp во верзијата на …

Како да го овозможите темниот режим на WhatsApp во верзијата на ...

WhatsApp е една од најпопуларните услуги за пораки во светот. Со повеќе од 1,5 милијарди корисници ширум светот, апликацијата буквално ги поврзува луѓето ширум светот. За да остане на врвот на играта, Фејсбук додаде голем број нови функции на WhatsApp. Но, една од најочекуваните карактеристики е сè уште Dark Mode. Со Android 10 и Apple iOS 13 кои имаат темна тема низ целиот систем, повеќето апликации веќе добиваат поддршка. WhatsApp за прв пат беше виден како ја тестира функцијата за својата Android апликација во март оваа година.

Иако не се знае кога ќе биде достапен за сите корисници, постојат начини да се добие темн режим. Во јуни, ние ви кажавме како да активирате темна режим на Android или iOS. Сега се чини дека може да добиете темна режим и во десктоп клиент. WhatsApp допрва треба да открие мајчин апликација за десктоп и има потреба од синхронизирана верзија на вашиот телефон за да работи. Најдобро е да се користи за оние кои користат WhatsApp многу и не сакаат да го изберат својот телефон секој пат кога ќе добијат порака. Членот XDA m4heshd создаде мод кој носи темна тема на десктоп-верзијата.

Важни работи што треба да се земат предвид пред да инсталирате

Модот е претставен како опција за отворен извор за работната површина верзија на WhatsApp. Што е најважно, треба директно да ја добиете работната верзија на WhatsApp. Сè уште не е компатибилен со верзијата на продавницата за апликации за десктоп апликации на Microsoft Store или WhatsApp. Верзијата можете да ја преземете директно од овој линк: https://www.whatsapp.com/download/. Исто така е важно дека не е официјална верзија и бидејќи е отворен извор, развивачот потврдува дека тие не можат да пристапат до вашите пораки или повици.

WhatsApp, темниот режим WhatsApp, темниот режим на работната површина WhatsApp, како да се затемни

Фото: m4heshd / GitHub

Како да го активирате темниот режим на работната површина WhatsApp

Темниот режим на работната површина на WhatsApp не е модифицирана верзија на WhatsApp и едноставно вбризгува стил во изворните датотеки на тековната инсталација. Инвеститорот создаде скрипта за инсталација користејќи NodeJS и ја претвори во извршна датотека. Вака можете да ја претворите работната површина WhatsApp во мрачен режим:

Чекор 1: Бидете сигурни да ја преземете работната површина WhatsApp директно од врската погоре.

Чекор 2: Сега преземете стил на темна режим на работната површина WhatsApp за Windows или macOS од GitHub. Добијте верзија на Виндоус на https://github.com/m4heshd/whatsapp-desktop-dark/releases/download/0.3.4479 / WADark-0.3.4479-Windows.zip и macOS верзијата на https://github.com/m4heshd/whatsapp-desktop-dark/releases/download/0.3.4479 / WADark-0.3.4479-macOS.zip.

Чекор 3: Сега, едноставно извадете ја преземената ZIP-датотека и извршете ја WADark.exe или WADark во коренот на извлечениот директориум. Инвеститорот забележува дека треба да бидете сигурни дека работи WhatsApp Desktop пред да започнете со инсталацијата. Сега почекајте да заврши инсталацијата и ќе го добиете темниот режим.

Како да се вратите во режимот на светлина

Инвеститорот исто така препорачува да не ја бришете папката со скрипти по инсталацијата. Скриптата автоматски создава резервна копија на оригиналниот WhatsApp извор во случај да сакате да се вратите на јасната тема. За да го сторите тоа, едноставно извршете ја скриптата повторно и ќе ве праша дали сакате да ја вратите резервната верзија.