Како да го отклучите подигачот од официјалниот метод на телефони …

Како да го отклучите подигачот од официјалниот метод на телефони ...

Телефонот Моторола на Lenovo беше објавен со заклучен подигнувач, така што ако сакате да го персонализирате уредот, прво треба да го отклучите. Новите Моторола Мото Г6 и Мото Г6 Плус исто така беа ослободени со заклучен подигнувач. Значи, ако сакате да ја искорени инсталацијата за обнова на TWRP, прво треба да го отклучите Bootloader. Ова е упатството Како да го отклучите подигачот од официјалниот метод на телефоните на „Моторола“. Овој водич за отклучување на сите нови телефони со Android Motorola како Moto Z, Moto X, Moto G, Moto X за да го искорени овој телефон, прво треба да го отклучите подигачот.

За да го отклучите подигачот, можете да инсталирате корен за обновување TWRP и да го прилагодите уредот. Ова е упатството за отклучување на подигнувачите за нови уреди со Motorola, како што се Moto G5, Moto G5 Plus, Moto E3, Moto M, Moto Z play smartphone. Ова е бесплатна официјална метода за отклучување на подигнувачот на телефоните на Моторола за да се добие кодот за отклучување Инвеститор на Моторола уреди на страницата и отклучување.

Подготовка: –

 • Преземете апликација, контакти поддршка за.
 • Пријавете се Моторола отклучи страница до Добијте го кодот за отклучување -> Линк.
 • Овозможи Опции за развивачи.

Одете во Поставки -> За телефонот -> Допрете на „Изградба на број“ 7 пати за да ги овозможите опциите на развивачот.

 • Овозможи USB дебагирање.

Одете во вашите поставки -> Опции за развивачи -> Проверете го полето за избор за дебагирање на USB.

 • Овозможи ОЕМ Отклучи.

Одете во Поставки -> Опции за развивачи -> Проверете го полето “ОЕЛ Отклучи”.

 • за да ја преземете и инсталирај Контролорот на Motorola.
 • Преземете го АДБ алатка за брз приклучок Прочитајте Водич.

⇓⇓ Преземете ја алатката за брзо стартување возачот АДБ ⇓⇓

Возач на Моторола

adb-fastboot-tool-2019

Препорачано за тебе: –

 • Инсталирајте TWRP Recovery и Root Lenovo Vibe K5 Plus, Vibe K5, Lemon 3
 • Водич за отклучување на подигнувачот на Moto G4 и G4 Plus
 • Прирачник за OnePlus 3 за да го отклучите Bootloader, Flash TWRP, Root и многу повеќе
 • Инсталирајте TWRP Recovery и Root Galaxy J1 ACE Neo (SM-J111M / J111F)

Упатства за отклучување на подигнувачот на телефонот Моторола

1.) Преземете и инсталирајте Контролорот на Motorola.

2.) Преземете и отпакувајте “adb-fastboot-tool-2019.zip

3.) Поврзи се вашиот телефон на компјутер и одете до Папката АДБ-fastboot-алатка Отворете ја Cmd таму од ⇓⇓⇓

Држете го Shift + глувчето на папката и потоа кликнете на командата Отвори прозорци овде

Како да го отклучите Bootloader од официјалниот метод на телефоните на Motorola 1

4.) Сега напишете ги или залепете ги овие команди до cmd прозорци потоа удри влези.

adb reboot bootloader
 • Тоа ќе го претвори вашиот телефон во режим на брз приклучок
 • Сега земете добијте податоци за отклучување Со оваа команда.
fastboot oem get_unlock_data

5.) Сега копирајте го “Отклучи_Дата”

(bootloader) 0A40040192024205 # 4C4D3556
(bootloader) 30373731363031303332323239 # BD00
8A672BA4746C2CE02328A2AC0C39F95
(bootloader) 1A3E5 # 1F53280002000000000000000
(bootloader) 0000000

6.) Форматирајте го отклучи_Дата од тука->.

7.) Залепете го кодот во Отфрли го отклучувањето на податоците поле и кликнете Форматирајте ги моите податоци.

Како да го отклучите Bootloader од официјалниот метод на телефоните на Моторола 2

8.) Сега одете до Моторола отклучи страница до Добијте го кодот за отклучување -> Линк.

9.) Залепете го Код форматиран во полето и кликнете на “Може ли мојот уред да се отклучи?”.

10.) Кликнете на Се согласувам копче Codeе се појави код за отклучување на екранот. Кликнете на него. ќе го добиете код за отклучување на екранот или на регистриран идентификација на поштата.

11.) Сега копирајте го Код за отклучување и залепете со ова Испраќам во cmd прозорецот и кликнете влези.

fastboot oem unlock ************
 • „*****“ ве заменува единствен клуч.
 • Екран за предупредување ќе се појави во командниот прозорец, само повторете ја истата команда и притиснете влези

12.) Потврдете го отклучувањето на вашиот телефон со копчето за јачина на звук, ова ќе ги избрише податоците на вашиот телефон.

13.) Подготвено Рестартирајте го уредот сега вашиот уред подготвен TWRP и искоренување.

Ми се допаѓа, споделете коментари подолу, ако ви треба помош ?