Како да го поставите времето за затворање на екранот со Android

Opciones de suspensión de la pantalla en Android

Некои работи се повеќе вознемирувачки отколку да прочитате нешто и екранот се исклучува затоа што не го допревте некое време. Многу е добро што Андроид има начин да управува со потрошувачката на батерии како што тоа го прави нашиот терминал, но може да биде многу проблематично ако мора често да го допирате екранот (или, уште полошо, мора да го отклучувате телефонот секој пат кога ќе умре). Во оваа статија ќе видиме како да го зголемите времето за затворање на екранот на Android, и ќе истражиме два начина: мајчин и преку опции за развивачи. Seeе видите дека ова се две многу едноставни процедури, иако треба да знаете каде да одите. Сега сме во неволја.

Променете ги времињата на прекин на екранот на Android

Ова ќе биде оригиналниот начин да го направите тоа и е многу едноставно. Прво одиме на поставките на телефонот и го внесуваме делот Екран:

Поставки на екранот со Android /

Таму бараме опции Истек на време на екранот и кликнете на неа:

Променете го тајмаутот на екранот на Android /

Ние кликнавме на привремената големина што најдобро одговара на она што ни требаше и тоа е тоа. Стандардната вредност ќе се промени и веќе нема да доживееме кратко време на чекање.

Опции на развивач за да се спречи исклучувањето на екранот

Со овој метод, она што ќе го направиме е да спречиме исклучување на екранот кога телефонот се полни, затоа мора да го активираме ова мени што не се појавува во зададените поставки.

За да го направите ова, мора да одиме на екранот за телефонски информации (За телефонот или слично, тоа варира во зависност од производителот) и притиснете го бројот на компилацијата постојано додека пораката не е слична на Честитки, вие веќе сте развивач!. Сега мора да го сториме тоа дојдете целосно во поставките за мобилни телефони за да најдете опции за развивачи:

Опции за развивач / локација

Ние кликнуваме на нив и ги пребаруваме Екранот секогаш светнува кога се полни внатре во неа. Во зависност од производителот, ќе бидете повисоки во опциите или подолу:

Поставки за одржување на екранот кога се полни /

Ако го притиснете лизгачот, ќе го спречиме екранот да се исклучи кога ќе го наполниме терминалот.

Како да го поставите времето за затворање на екранот со Android 1