Како да го смените вашето име на YouTube

Cara Mengubah Nama Anda YouTube

Уредете го сопственото име на YouTube

Ако користите прелистувач, кликнете на врската што вели Уреди на Google веднаш до вашето име.

Ако сте на мобилната апликација, изберете го мојот канал. Потоа изберете ја иконата за менувачот до вашето име.

Променете го името на YouTube

Willе бидете насочени кон прозорецот За За мене. Сега треба да го напишете вашето име и презиме во соодветните полиња. Потврдете со кликнување на ОК.

Корисниците на апликација мора да ја изберете иконата со моливи веднаш до името и да го внесат своето име и презиме во соодветните полиња. Зачувајте ги промените со допирање на иконата за ознаката за проверка во десниот агол на овој прозорец.

Кога ќе го завршите овој чекор, и името на YouTube (вклучувајќи име на каналот) и името на сметката на Google ќе бидат променети.

Алтернативен метод

Постојат алтернативни начини за промена на името на вашиот канал на YouTube без промена на името на вашата сметка на Google. Ова е одлично за оние кои сакаат да ја задржат доверливоста на личните податоци на нивниот канал на YouTube.

Овие се нарекуваат брендови сметки и тие работат како кратенки за да ве спречат отворањето на YouTube. Вашиот канал ќе го сподели името на вашата сметка на Google сè додека се поврзани. Кога префрлувате канали на сметка за бренд, можете да ја избегнете оваа непријатност.

Покрај тоа, можете да се префрлите од сметката на вашата марка на вашата главна сметка на Google во секое време. За жал, не можете да го направите тоа на апликацијата YouTube. Сепак, можете лесно да се најавите од прелистувачот на вашиот мобилен телефон.

Како да креирате сметка за марка

Отворете го прелистувачот на вашиот мобилен телефон или друг уред. Внесете ја вашата сметка на YouTube и кликнете на иконата, а потоа отворете ги Settings. Сега изберете “Погледнете ги сите мои канали или креирајте нов канал.”

Допрете “Креирај нов канал”. Кликнете на полето за сметка на Бренд и напишете го новото име за каналот. Потврдете со Креирај Ова ќе ве упати кон новиот канал на YouTube.

Сега можете да го преместите вашиот главен канал на YouTube на оваа сметка на брендот. Само следете ги овие чекори:

  1. Кликнете на иконата за празна корисничка сметка.
  2. Изберете Префрли сметка и изберете ја главната сметка.
  3. Изберете ја иконата повторно и изберете Поставки.
  4. Изберете Advanced под името на вашата сметка.
  5. Допрете на Премести канал до сметка на марка.
  6. Напишете ги вашите ингеренциите за да ги внесете.
  7. Допрете на Изберете ја саканата сметка.
  8. Изберете нов канал (наменет за пункција).

Willе добиете известување дека вашата содржина на овој канал ќе биде избришана. Само игнорирајте го затоа што е празно. Изберете Избриши канал, а потоа Премести канал. Ова ќе ја замени вашата сметка на брендот со оригиналниот канал на YouTube.

Збогум совет

Исто така, можете да ја промените URL-то на каналот YouTube во поставките за Channel. Барањата се дека вашиот канал има фотографија, уметничка позадина, повеќе од сто претплатници и повеќе од еден месец.

Ако не ви пречи да ја менувате сметката на Google и името на YouTube, можете исто така да направите промени со вашата сметка на Google. Внесете, отворете лични информации и приватност, кликнете на Име поле и напишете нова.

Ова ќе го промени вашето име YouTube и сите други платформи на Google. Погледнете, има многу начини на кои можете да го смените името на YouTube, зависи од вас да одлучите кој најмногу ви одговара.