Како да го смените регионот & засилувач; Отворете ја областа за награди – Легендата на Рунета

Cara mengubah wilayah & membuka hadiah wilayah - Legenda Runeterra 1

Областа е во основа лежалка во Легендата на Рунетра, и секој регион има збирка награди што треба да се отворат. Еве како да промените и отклучите сè.

Играта на дигитални картички League of Legends, Legends of Runeterra, конечно пристигна во отворена бета верзија на компјутер и можете да започнете да ги интегрирате омилените парчиња во функционална палуба, без разлика дали тоа е пајак или порто-палуба, галантерија управувана од Piltover и Палуба Заун, или други задоволства на Runeterra. Тоа рече, откако ќе го завршите упатството, мелењето започнува со собирање на картичките што ви се потребни за да ја направите вашата палуба комплетна. Собравме сè што треба да знаете за трансферот на територии и откажување на регионалните подароци.

Како да се отклучи регионална награда во Легендата на Рунетра

Ако користите одредени видови на картички, можете да го отклучите со сигурност дека саканата област е активна за да се израмни во Legends of Runterra.
Ако користите одредени видови на картички, можете да го отклучите со сигурност дека саканата област е активна за да се израмни во Legends of Runterra.

Откако ќе го избришете упатството за Legends of Runeterra (сразмерно со вашето време за сите почетни картички и награди што ги нудат), автоматски ќе ви бидат доделени во областа на League of Legends. Во моментов, на располагање се шест: Демакија, Фреjорд, Јонија, Ноксус, Пилтовер и Заун (комбинирано) и островите тресени. Секој регион делува како основа за серија картички во легендата Runterra. На пример, палубата островот Шиверинг има шампиони како што се Хекарим и Треш и е многу тешка за еднократни минијатури како што е Darkwater Scourge додека Демакија ги прикажува Гарен и Лукс на шампионите и сетови за напади и додатоци на одбраната како Лорен меур.

Вреди да се размисли која палуба одговара на вашите првични потреби, бидејќи доделената област игра улога во тоа како ја отклучувате картичката. Legends of Runeterra има 20 нивоа на блокирање за секој регион, почнувајќи од бронзени капсули со вообичаени картички до градите на дијаманти со шампиони и ретки единици. За да отклучите ниво во регион, треба да го активирате регионот само кога ја играте играта. Додека играте, ќе се здобиете со искуство за заеднички награди за градите што треба да се отвораат секоја недела, како и искуства за израмнување и отклучување на која било област што сте ја активирале.

Ако сакате да ја зголемите својата игра, не заборавајте да направите дневно пребарување на Legends of Runeterra, што нуди многу искуство доколку ја комплетирате.

Како да ја смените територијата во Ленедата Леундера

Активирајте ја областа што ја сакате само со неколку кликања во Legends of Runeterra. Бидете сигурни да направите вашата дневна потрага по силно искуство.
Активирајте ја областа што ја сакате само со неколку кликања во Legends of Runeterra. Бидете сигурни да направите вашата дневна потрага по силно искуство.

Ако сте поставени во погрешен регион и треба да започнете да го кревате нивото на површината во насока што сакате да одите со вашата палуба, тогаш лесно е да се префрлите и активирате областа што ја сакате. За промена на регионот, треба само да ги следите чекорите подолу.

  1. Одете во опцијата Награда во левата странична лента на клиентот за игра
  2. Кликнете на копчето Промена на регион близу горниот лев дел од страницата.
  3. Кликнете на регионот што сакате да го активирате од списокот.
  4. Кликнете на копчето Активирај за да го направите регионот што го сакате вашиот активен регион.

Штом некоја област е активна, целото искуство што го добивате од натпреварите, без разлика дали е човечко или АИ, ќе доведе до корист на израмнување кон наградата за тој регион. Ако се обидувате да заклучите добра поро-палуба или да направите дух при одење, секој од вас сака да ги активира Фреlорд или тресењето острови. Тоа зависи само од правецот на кој размислувате за вашата палуба и која област е најпрофитабилна за вас.

Дали влеговте во легендата на Runeterra? Ако не, не заборавајте да се консултирате со нашиот практичен водич за тоа како да се регистрирате за Open Beta Runeterra. Сакате повеќе совети? Посетете го нашиот водич за тоа како да го израмните и отклучите сефот.