Како да го спарите Apple Watch со Bluetooth слушалки / звучна лента

Како да го спарите Apple Watch со Bluetooth слушалки / звучна лента

Епл часовник на Епл часовник

Како аеродромите со Bluetooth се поврзуваат со вашиот Apple Watch? Па, AirPods се лесни за поврзување на Apple Watch преку iPhone. Што да направите ако сакате да ги спарите слушалките за Bluetooth директно на Apple Watch? Па, можете да ја спарите Bluetooth лентата за звук или слушалките на Apple Watch Direct и да уживате во музика.

Ајде да видиме како да ги спарите Bluetooth слушалките или Bluetooth звучните шипки за Apple Watch директно без користење iPhone.

Поврзете Bluetooth слушалки со Apple Watch

Исто како и вашиот iPhone, доволно е лесно да ги поврзете сите слушалки со Bluetooth со Apple Watch. Не ви треба iPhone тука, наместо тоа, ние ги поврзуваме слушалките со Bluetooth директно во Apple Watch. Само на пример, овде ги користевме слушалките за VAVA Bluetooth.

Поставки за Bluetooth Watch на Apple

 1. Отворете јаболко Поставки за часовникот.
 2. Скролувајте надолу за да видите Bluetooth.
 3. Чекај Apple Watch Пребарајте Bluetooth Уред.
 4. Поместете ја слушалката Bluetooth поблиску до Apple Watch.
 5. Притиснете го копчето за спарување на слушалките за Bluetooth за да се префрлите на „Pairing mode“.Како да го спарите Apple Watch со Bluetooth слушалки / звучна лента 1
 6. Apple Watch ќе го прикаже името на слушалките за Bluetooth подолу Уреди
 7. Државата ќе се смени во Поврзано.

Слушалките се поврзани со Apple Watch и подготвени се за употреба сега. Можете да ги проследувате повиците и музиката до оваа слушалка со Bluetooth директно од Apple Watch.

Поврзете ја лентата за звук Bluetooth со Apple Watch

Дали сакате да уживате во музиката на целиот волумен директно од вашиот Apple Watch? Па, можете да го поврзете вашиот Apple Watch со лентата за звук и да ја репродуцирате музиката на лентата за звук Bluetooth. Процесот за поврзување на Bluetooth звучната лента со Apple Watch е точно како поврзување на слушалки со Bluetooth со Apple Watch.

Apple Watch Bluetooth Звучна лента

 1. Отворете јаболко Поставки за часовникот.
 2. Скролувајте надолу за да видите Bluetooth.
 3. Чекај Apple Watch Пребарајте Bluetooth Уред.
 4. Понесете го вашиот Apple Watch во близина на лентата за звук Bluetooth.
 5. Притиснете го копчето за спарување на лентата за звук Bluetooth за да се префрлите на „Pairing mode“.Apple Watch Bluetooth Звучна лента за парови
 6. Apple Watch ќе го прикаже името на звучната лента Bluetooth во Уреди
 7. Државата ќе се смени во Поврзано.

Сега можете да го промените вашиот Apple Watch во Bluetooth слушалки или звучна лента Bluetooth за стриминг на музика. За да се префрлате помеѓу слушалките Bluetooth или звучните шипки, отворете го контролниот панел на Apple Watch> Изберете AirPlay> Изберете го уредот за да пренесува музика. Може да се префрлате помеѓу сите уреди AirPlay достапни на Apple Watch за да проследувате музика или аудио повици.

Исклучете ги слушалките со Bluetooth од Apple Watch

Можете да ги исклучите слушалките на Apple Watch Bluetooth со неколку чекори. Исто како и да не спречите други уреди, можете да отидете на Apple Watch Bluetooth и да ги исклучите сите спарени Bluetooth слушалки и ленти за звук.

Епл Види Bluetooth Bluetooth Одврзува

 1. Отворете јаболко Поставки за часовникот.
 2. Скролувајте надолу за да видите Bluetooth.
 3. Најди го Слушалки со Bluetooth на списокот.
 4. Допрете на „јас„близу Слушалки.
 5. Сега играјЗаборавете на уредот
 6. Допрете повторно на следниот екран за да потврдите Заборавете на уредот.

Тоа е Исто како и вашиот iPhone, можете да поврзете кој било Bluetooth уред со вашите слушалки на Apple со неколку славини. Процесот е премногу едноставен и можете да слушате музика од вашиот Apple Watch на Bluetooth звучна лента или слушалки без многу напор.