Како да добиете приказ во живо на „Карти на Google“ и други совети за кул

Како да добиете приказ во живо на „Карти на Google“ и други совети за кул

После месец на тестирање на Google Maps AR Live View карактеристики со локални водичи ниво 5 и погоре, Гугл ги има сега почнува да го лансира во бета фаза апликација. Оваа нова функција користи комбинација на зголемена реалност, машини за учење и услуги за визуелно позиционирање за да ги мапира насоките за одење за вас во реалниот свет.

Омилен приказ во живо на „Карти на Google“

Но, ако сакате да го испробате на вашиот мобилен телефон, прво има неколку работи што треба да ги направите. И тоа е она што ќе разговараме во овој пост. Без понатамошно рекламирање, ајде да видиме како можете да добиете Преглед во живо на „Карти на Google“, заедно со некои други извонредни совети за оваа апликација.

Како да добиете преглед во живо на „Карти на Google“

За да ја добиете функцијата Преглед во живо на вашиот уред, прво мора да преминете на бета верзија на апликацијата „Карти на Google“. Само следете ги овие едноставни чекори за да добиете пристап до бета-верзија на „Карти на Google“:

Чекор 1: Отворете ја продавницата за репродукции и отворете го списокот „Мапи на Google“.

Преглед во живо на Google Maps 1

Чекор 2: Скролувајте надолу за да ја пронајдете опцијата за бета регистрација и допрете Придружи.

Гугл мапи во живо Преглед 2

Чекор 3: Изберете Придружи се повторно во следниот прозорец што се појавува за да се префрлите на бета-програмата.

Гугл Мапи во живо Преглед 3

Ако се оди добро, ќе видите нова линија на горниот дел од списокот што вели: „Бета регистрација е во тек. Потребни се неколку минути. ‘Откако ќе заврши регистрацијата, ќе добиете ажурирање за „Карти на Google“ на Play Store. Само допрете го копчето за ажурирање за да ја преземете бета-верзијата на апликацијата на вашиот уред.

Гугл мапи во живо 4

Гугл мапи во живо Преглед 4 1

Сега, кога сте успешно ажурирале во бета верзијата на апликацијата, мора да промените некои поставки во апликацијата за да овозможите Преглед во живо. Еве како можете да го направите тоа:

Чекор 1: Отворете ја апликацијата Google Maps и допрете го копчето од менито во горниот лев агол.

Преглед во живо на „Карти на Google“ 5

Чекор 2: Од менито, одберете ја опцијата Settings за да ги отворите поставките за апликацијата.

Гугл Мапи во живо Преглед 6

Чекор 3: Овде, отворете ги поставките за навигација за да овозможите Преглед во живо.

Гугл Мапс 7 Преглед во живо

Чекор 4: Во поставките за навигација, скролувајте надолу кон новата опција во живо Преглед и допрете го прекинувачот до него за да го вклучите.

Гугл Мапс 8 Преглед во живо

Прегледот во живо мора да се активира после тоа на вашиот уред. За да го користите, сè што треба да сторите е да ја внесете вашата дестинација, допрете Упатства, а потоа од горната лента со алатки изберете ја опцијата Walk.

преку GIPHY

Кога ќе започнете да одите, само насочете ја камерата на вашиот мобилен телефон напред. Оваа апликација ќе ви покаже стрели и зголемени ознаки веднаш на вашиот мобилен екран за да ве упати до вашата дестинација. Прилично кул, нели?

Пред да одите напред и да ги испробате карактеристиките на вашиот мобилен телефон, има неколку работи што треба да ги знаете. Функцијата Live View ќе работи само во земји каде што е достапен Google Street View. Во моментов во бета тестирање. Значи, можеби ќе се соочите со некои неочекувани проблеми за време на вашето патување. И, како и другите AR апликации, оваа одлика може брзо да ја исцеди батеријата на вашиот мобилен телефон. Значи, зачувајте го полначот или енергетската банка ако го користите често.

Сега, кога пронајдовме сè за Преглед во живо, ајде да погледнеме во некои други одлични одлики на „Карти на Google“ што се вклучени во најновите ажурирања.

Откријте го местото што сте го посетиле

Ова ажурирање носи со себе неколку промени во функцијата Timeline, што ќе ви овозможи да ги откриете местата што сте ги посетиле во минатото. За да ја користите оваа одлика, допрете го копчето од менито во горниот лев агол и одберете ја опцијата Timeline.

Гугл Мапс 9 Преглед во живо

Преглед во живо на „Мапи на Google“ 10

Во Timeline, одберете го табот Ден, Место, Град или Свет, и ќе можете да ги видите сите места што сте ги посетиле на прв поглед. Оваа одлика исто така ви овозможува да изберете категории за филтрирање на места. Значи, ако сакате да пронајдете еден ресторан што сте го посетиле пред три години, сега можете.

Пронајдете храна што е прилагодена на вашиот вкус

Зборувајќи за ресторани, ако барате ресторани на „Карти на Google“ по ажурирањето, ќе ја видите вашата нова функција за појавување. Оваа функција во основа ги зема предвид прегледите што сте ги пратиле за ресторани во минатото и дава препораки засновани на она што ви се допаѓа.

Гледај во живо на Google Maps 11

Гугл Мапи во живо Преглед 12

Оваа одлика се појавува како процент веднаш под името на ресторанот и можете да ја допрете за да откриете зошто Google смета дека го сакате местото. Натпреварот ќе стане попрецизен со текот на времето додека го оставате рангирањето за повеќе ресторани. Можете исто така да ги уредувате преференциите за храна и пијалоци за да го забрзате процесот.

Проверете ја вашата нарачка на „Карти на Google“

Конечно, ажурирањето сега носи и нова опција Резервации на „Карти на Google“. Ова ќе ви помогне да ги пратите сите претстојни препораки за хотел или лет во апликацијата. Ова ќе собере податоци од вашиот Gmail или Google Calendar и потоа ќе ги прикаже на новото (или претстојното) јазиче за резервација во опцијата Места.

Преглед во живо на „Карти на Google“ 13

Гугл Мапи во живо 14

За да ја користите оваа одлика, сè што треба да сторите е да допрете на копчето од менито, да го изберете вашето место и потоа да допрете на табулаторот (или претстојната). Овде ќе можете да ги видите сите ваши резервации на прв поглед. Навистина е корисно кога посетувате нов град и сакате да се движите во хотелот што сте го резервирале без претходно да го барате.

Веднаш ажурирајте ги Google Maps

Значи, сега кога знаете за сите нови опции што доаѓаат на „Гугл мапс“, време е да се префрлите на бета-каналот и да го испробате сами. Пред да го направите ова, проверете дали сте подготвени да се справите со често неправилното однесување на апликацијата „Карти на Google“. Градежни бета имаат тенденција да носат чудни грешки. Ако сакате да ги избегнете овие проблеми на вашиот главен телефон, предлагам да почекате овие карактеристики да бидат објавени на сите.

Следно: Планирате да излезете ноќе со пријателите? Погледнете ја следната статија за да видите како можете да ги пратите во реално време со помош на „Гугл мапс“ за да ја знаете нивната ETA.