Како да дознаам во кое време и кој ја прочита мојата порака во групата WhatsApp Messenger? Чекор по чекор водич

Internet Paso a Paso

Порака испратена од Messenger за WhatsApp по последниот обновување тие ја имаат таа функција дозволува да се види кога е примено и кога е прочитано. Во случај на групи, се случува истата работа, можете да видите кој од членовите може да го прочита и кога ќе го стори тоа.

Оваа алатка е систем за инстант пораки преку Интернет и иако пораките можат да пристигнат веднаш, важно е да се знае дали пораката пристигнала навреме и да знаете кога е прочитана пораката. Па, можеби знаеме дека двоен синиот знак за проверка покажува кога е видено, но нешто различно функционира во групи.

И покрај тоа што сината ознака за проверка се појавува во групата, таа се прикажува само кога секој што ќе го искупи ќе го прочита. Па можеби ќе сакате да знаете пред ова кој го прочитал. Тоа е причината зошто во овој туторијал ќе објасниме чекор по чекор како да дознаете.

Каква потврда прочитајте WhatsApp?

Како што подразбира името, прочитајте ја потврдата е нечиј момент вашиот контакт или WhatsApp групата Тој ја прочита пораката што сте ја испратиле.

Оваа постапка има одредени едноставни чекори за разбирање:

 • Процес на испорака: Се работи за кога пораката е испратена. Оваа постапка може да варира во зависност од достапноста на вашата врска.
 • Процес на испорака: Ова е кога порака или порака е испратена (примена) од контакт што припаѓа на групата или до вашиот контакт. Процесот на испраќање е различен за секоја личност, затоа што ќе зависи од тоа дали лицето е поврзано на Интернет или не ќе го прими.
 • Прими: Оваа постапка е кога пораката стигнала до уредот на лицето. Сепак, пораката што е примена не означува или значи пораката е прочитана.
 • Прочитајте: Како што покажува оваа акција, тоа е кога пораката ќе ја прочита лицето или лицето кое е заинтересирано. Демонстриран на овој начин ако има многу луѓе кои добиле порака, секој пат кога ја прочитал.

Чекори за да дознаете кога и кој ја прочитал пораката што сте ја испратиле во вашата група „Васап“

Чекорите потребни за да дознаете кога и кој ја прочитал вашата порака во пораки, се толку едноставни што за неколку секунди можете да проверите сè што можете. Забележете дека ова може да се направи само со ваша лична порака, односно она што сте го испратиле, ако не.

Следете ги чекорите што ги даваме подолу:

 • Изберете порака: Првата работа што треба да ја направите е да ја изберете пораката што сте ја испратиле до групата.

проверка на читање на пораки

 • Отворете опции за пораки: опциите или информациите за пораки ќе ви овозможат да видите дали е примена, по пристигнувањето и дали луѓето ги прочитале; Ова ќе ви каже кој и во кое време секој го сторил тоа. Ова е на горниот десен агол на екранот, има 3 точки. Треба само да изберете «Информации».

прочитај ја потврдата

Ако ја исклучам потврдата за читање, нема да можам да видам кој ме чита во групата?

Без оглед на она што многумина веруваат, оневозможувањето на потврда за читање само спречува приватна порака, (со само еден контакт), може да се види кога ќе се прочитаат.

Ова значи дека кога ќе ја прочитате пораката до примателот, двојната сина чек нема да се појави. Истата работа се случи во спротивен случај, Вие нема да можете да ја видите потврдата за читање.

“Ажурирани ✅ Дали треба да знаете кој ги чита вашите пораки на WhatsApp и кога тие ги прават? ⭐ Внесете го ОВДЕ ⭐ и откријте како да го направите тоа – Едноставно и Брзо ✅”

Сепак, во оваа платформа група потврдата за читање секогаш ќе биде испратена, што им овозможува на сите вклучени да видат кога и кој ја прочитал својата порака.

Како можам да ја исклучам потврдата за читање на Whatsapp?

Прочитајте ја потврдата е чек што се појавува на секоја порака што ја праќате, но само ова ќе биде означено во сина боја кога ќе се прочита пораката. Во спротивно, таа ќе остане сива и ќе му покаже на корисникот само времето кога пораката е испратена и примена.

Оваа потврда ќе биде прикажана само за двајцата корисници, т.е. лицето што ја испратило пораката и лицето што ја примило, ја активирале.

Како можете да овозможите или оневозможите потврда за читање?

Ова е лесен процес, што треба да направите е што следува:

 • Внесете WhatsApp
 • Отворете го менито со опции.
 • изберете “Подесувања”.
 • изберете “Сметка”.
 • Сега ќе изберете «Приватност».

Внесете приватност на Whatsapp

 • Конечно ќе слезете сè додека не најдете опција, таму можете да го деактивирате и / или активирате.

исклучете ја потврдата за читање

Се сеќавам дека откако оваа алтернатива е деактивирана, нема да можете да ја набудувате кога другите ќе ја прочитаат вашата порака. Само ќе се види дека сте ја прочитале и прочитале вашата порака во групата WhatsApp.

Што се случува ако блокирам други луѓе на WhatsApp?

Она што се случува откако ќе блокирате други корисници на овој гласник, е таа личност Јас нема да можам да ги видам вашите информации како слика на профил, статус и врски. Тој исто така не може да ви испрати пораки или да ве повика.

Сепак, Ако ова лице што го блокирате е во истата група како вас, ќе ја видите вашата порака и ќе може да ја видите кога сте ја прочитале нивната порака.

Значи, ако имате многу разлики со таа личност, најдобро е избегнувајте да се справувате со лични проблеми во групата. Затоа што ќе биде многу непријатен момент за сите учесници.

Ако имате прашања, оставете ги во коментарите, ние ќе ви одговориме што е можно поскоро, и дефинитивно ќе биде многу корисно за повеќе членови на заедницата. Ви благодарам! ????