Како да испратите iMessage со меур ефект на iPhone и iPad

iMessage има неколку придобивки за да ги забавува вашите пораки. Ефекти на екран и меурчиња е еден од нив. Веќе разговаравме за првото во друг пост. И сега ние ќе ви покажеме како можете да го додадете ефектот „Меур“ на вашата iMessage на iPhone или iPad.

Што се однесува до тоа како функционира оваа функција, таа е само објаснувачка, но ја има единствената карактеристика на Apple-esque. Може да ја испратите iMessage со повеќе видови на ефекти на меурчиња како испакнатини, гласни и мазни. И о, тоа ќе додаде и невидлива врска до вашата порака. Зачувајте го за времето кога сакате да го понудите вашето чувство одредена приватност!

Како да испратите iMessage со меур ефект на iPhone и iPad

Чекор 1. Лансирање Апликација за пораки на вашиот iOS уред.

Започнете со апликација за пораки на iPhone X

Чекор 2 Сега отворете го разговор и напишете го текстот сакате да испратите

Чекор 3 Потоа, држете го клучот копче со стрела

Притиснете го и држете го копчето со стрелка за да пристапите до ефектот Bubble во iMessage

Чекор 4. На следниот екран, проверете дали е тоа „Меур“ Табот е избран на горниот дел.

Осигурете се дека јазичето Меур е избрано во iMessage

Изберете како сакате да ја испратите пораката од повеќе опции како гласно, слем и повеќе. Ако сакате да понудите сигурност на вашето чувство, изберете Невидливо мастило.

Испратете невидлива текстуална порака со мастило на iPhone

Чекор # 5. До следниот пат, притиснете ја стрелката за да ја испратите вашата порака

Притиснете ја стрелката за да испратите iMessage со меур ефект на iPhone и iPad

Уште нешто што вреди да се спомене е дека ако користите невидливо мастило, вие и вашиот примател ќе треба да допрете на пораката за да го откриете текстот.

Како да го откажете ефектот на меурчиња во iMessage

Ако повеќе не сакате да го користите ефектот на меурчиња, можете лесно да го откажете.

Допрете на X Копче на дното на ефектите за да го откажете.

Откажете го ефектот на меурчиња во iMessage

Брзо видео за тоа како да се користи ефектот на меурчиња во iMessage за iOS 10:

Тоа е практично сè!

За вас…

Тоа е еден од најдобрите начини да се забавува разговорот. Ако користите апликација за пораки на „Епл“ на „Епл“, препорачувам да пробате други подеднакво интересни карактеристики како „Дигитален допир“ и „Допирање“.

Исто така, ако сакате да пробате други вредни опции, проверете ги најдобрите алтернативи на iMessage за iOS.

Погледнете неколку поврзани натписи:

Какво е вашето мислење за ефектот на оваа порака? Испратете ги своите коментари преку различни начини, како што се Твитер, Фејсбук и телеграма. Исто така, преземете ја нашата апликација за да прочитате повеќе корисни совети.