Како да користите напредни движења во Apex Legends – апликација за гратис

Dot Esports

Сите стрелници од прва личност бараат софистицирана механика за да постигнат игра на високо ниво и Врвот на легендата не се разликува. За навивачите кои се борат да го постигнат тој совршен зајак-хоп, еден обожавател го има одговорот.

А Врв играчот создава упатство што ја објаснува секоја од напредните техники на движење во борбеност.

Во видеото, YouTuber Mokeysniper користи преклоп на тастатура за да ги потенцира клучевите што ги користи за слетување како скокање зајаци, задушување воздух и скокање на идови.

Опуштете се Врв играчите се обесхрабрени поради тешкотиите при движењето можат да им го олеснат тоа, еден чекор во исто време. Mokeysniper започнува со учење на основите, како што се лизгање и скокање, пред да замине во посложени техники.

Откако играчите совладаат полесни техники, тие можат да преминат кон потешки техники. Скокањето со зајаци, на пример, им овозможува на играчите да скокаат на картата додека се лизгаат и е корисно за побрзи движења по ридот. Врв претходниот играч користеше техника за движење додека заздравуваше, пред тимот за развој на Respawn да го искористи.

Друга важна техника е пукање во воздухот. Во суштина, играчите можат да ја променат својата насока во воздухот за да создадат неочекувани, но прецизни движења. „Можете да го користите за да свртите агли, да исправите мали скокови, па дури и да избегнете пречки“, рече Мокејзнипер.

Скокањето на идови, кое е една од најкорисните техники за кои се дискутира во видеото, им овозможува на играчите да скокаат над wallsидовите, а потоа да скокаат за побрзо да достигнат повисоки терени и пречки во размер.

За да го направите ова, едноставно движете го скокот на идот и потоа притиснете го вториот скок на највисоката точка. Вешт Врв играчите ја користат оваа техника за да ги изненадат противниците или да се движат по мапата поефикасно.

За играчи кои сакаат да земат Врв механичар на следното ниво, вие сте само еден зајак-хоп далеку.