Како да користите Преглед во живо за да ве водат со зголемената реалност на „Карти на Google“

Cara menggunakan Live View untuk memandu Anda dengan Augmented Reality di Google Maps

тоа Зголемена реалност Сè повеќе агли се обидуваат да ни го олеснат животот. Ова е технологија која комбинира вистинско опкружување со виртуелни елементи на екранот. Нешто што може да се искористи за забавни работи како што се гледање Покемон на нашите вистински улици, но и за практични работи, како што е да се види правецот каде да се оди на следната пресекот. И ова го прави Google Maps сега.

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

Всушност, функцијата Live View е околу уште од пристигнувањето на Google Pixel 3a. Мобилен од средната класа со сите услуги на компанијата, некои исто толку софистицирани како новата додадена реалност карактеристика на „Карти на Google“. Сега се чини дека оваа одлика почнува да се гледа на други телефони. Ни се појави во Huawei P20 Pro, и вака изгледа, можете да го користите Поглед во живо.

Чекор по чекор

Продолжете со ажурирање на апликацијата Google Maps до најновата верзија. За да го направите ова, застанете од Google Play Store ако имате телефон со Android. Овде можете да ги преземете очекуваните ажурирања што ја активираа оваа функција. Сепак, Google обично ги шири своите карактеристики постепено. Затоа, не очајувајте ако го видите тоа Поглед во живо Не се појавува на вашиот мобилен телефон. Тој ќе пристигне порано или подоцна. Во моментов има бета или проба, па природно е само што не е достапно за сите корисници.

Откако ќе се заврши ова, отворете ги „Карти на Google“ и пронајдете адреса. Користете ја горната лента за да го напишете името на улицата, продавницата или што и да работи референцата за да најдете целта на апликацијата.

Поглед во живо

Потоа притиснете го копчето Како да пристигнете така Google Maps ви покажува чекор по чекор како да стигнете до вашата дестинација. Но, во овој случај не нè интересира класичниот водич на картата. Ако вашиот активиран преглед е активиран, оваа функција ќе се појави на дното на екранот, веднаш до копчето „Почеток“ и список на чекори.

Првиот пат кога ќе кликнете на Live View, ќе биде побарано да го сторите тоа активирајте дозвола да се користи терминална камера. Исто така, постои мал туторијал за да откриете како функционира оваа функција за зголемена реалност. Откако ќе го видиме сето ова, можеме да почнеме да го користиме.

Користете преглед во живо

Кога активирате Преглед во живо, мора да го држите вашиот мобилен телефон за да се фокусирате на патот и зградите околу вас. Всушност, „Гугл мапс“ ќе ве замоли да ја скенирате зградата и плакатот пред вас за да ве најдат. На овој начин, и благодарение на GPS, можете да видите а минимум на дното на екранот, додека индикациите се прикажани директно на патот, со зголемена реалност.

Имајте на ум дека вашиот телефон открива дали го ставате рамно на маса или рамна површина. Значи, ако престанете да го држите вертикално, ќе одите до класичниот приказ на картата. Обратно. Нешто многу практично префрлете се помеѓу функциите на нормален преглед и во живо прегледување.

Гугл мапи

Кога користите Преглед во живо, треба само да ги следите упатствата на екранот. Ако тргнете по патот и Google Maps правилно ја препознава околината, можете да ја видите колку е висок следниот ред. Или прашајте ги сите референци што ви се потребни за да се пронајдете преку екранот.

Се разбира, имајте на ум дека оваа функција е подготвена само за патувања за одење. Исто така, ова е бета или фаза на тестирање, затоа внимавајте кога го користите како референца: можеби не е целосно сигурен. Добро е што секогаш можете редовно да ги користите „Гугл мапс“ само со фокусирање на патот.

Други вести за … „Карти на Google“