Како да користите стар телефон со Android како MP3 плеер

Escucha sin conexión

стар-андроид-mp3-плеер

Кога слушам музика, генерално се држам со земја и рок. Тоа е мој избор, но без оглед на тоа што слушате, корисно е да имате добар MP3 плеер за да ја однесете вашата музика во теретана, автомобил, работа, па дури и додека готвите во кујната.

Кога купувате нов телефон со Android, тој обично го фрла стариот или завршува некаде во фиока. Некои луѓе дури го продаваат својот телефон за неколку долари, но тие услуги се навистина измама, бидејќи на прво место толку многу плативте преку телефон.

Па, зошто да не го претворите стариот телефон со Android во MP3 плеер? Вчитајте ги сите омилени песни, па дури и искористете ги одредени апликации на Интернет радио за да добиете уште повеќе мелодии.

Како да користите стар телефон со Android како MP3 плеер

Кога планирате да го претворите стариот телефон на Android во посветен MP3 плеер, пред сè треба да размислите неколку работи.

Прво на сите, ние силно препорачуваме фабрички ресетирање на вашиот уред. Затоа, можете да го конфигурирате дека е едноставно офлајн или музички плеер преку Интернет.

како-фабрика-ресетирање-андроид-телефон-таблета-1

Уред за ресетирање на фабрики

Следна работа е да го инсталирате претпочитаниот музички плеер. Вградениот музички плеер треба да биде доволен за оваа намена, но има и други добри алтернативи достапни во продавницата на Google Play.

Ако планирате да го претворите вашиот стар телефон во посветен офлајн музички плеер, подобро е да го овозможите режимот на авион по извршувањето на фабрички ресетирање на уредот. Така, телефонот може да одвои повеќе ресурси и моќ на вашиот музички плеер.

Ако планирате да го направите Интернет-плеер за репродукција на музика преку Интернет, се препорачува да го овозможите Wi-Fi по активирањето на режимот на авион. На овој начин, уредот ќе им овозможи на своите ресурси да се фокусираат на неговите медиуми, а мобилните активности ќе бидат запрени и оневозможени.

Освен тоа, еве неколку начини на кои можете да го користите вашиот посветен MP3 плеер:

 1. Користење на MP3 плеер за Android во вашиот автомобил

  Убаво е да ги слушате вашите листи за репродукција додека седите во вашиот автомобил, но што треба да направите за да ја постигнете оваа слушателска атмосфера?

  Обично, треба да репродуцирате свои сопствени локално зачувани музички датотеки кога не сте близу жариште за WiFi, но некои услуги како Spotify ви овозможуваат да слушате преку Интернет. Проверете го водичот Spotify за да видите како можете да ги слушате листите за репродукција офлајн. Може да ги видите и другите наши MP3 апликации за да играат музика во вашиот автомобил.

  Слушајте офлајн

  Забележете дека генерално треба да плаќате за офлајн режим и некои од апликациите можеби не ја нудат оваа функционалност. Креирајте ги вашите листи за репродукција пред да влезете во автомобилот за да го направите вредно искуство за слушање.

  Исто така, ако имате ЦД-а или аудио датотеки на вашиот компјутер, ова е најдобриот начин да слушате музика во вашиот автомобил. Вие имате целосна контрола врз музиката и не мора да се грижите за Интернет-врска или функционалност на Интернет.

  Користете го нашиот водич за да пренесете музика од вашиот компјутер на телефон со Android за да се случи тоа.

 2. Користење на MP3 плеер за Android во вашиот дом

  Имате поголема слобода да го користите вашиот MP3 плеер дома затоа што веројатно имате пристап до WiFi.

  Преземете еден од многуте MP3 плеери за кои разговаравме погоре или разгледајте бесплатни опции за музика за да пронајдете музика што ќе ја ставате на вашиот телефон.

  Google-музика

  Осигурете се дека Wi-Fi работи во вашиот дом, тестирајќи го со другите уреди.

  Поставете своја сопствена локална и купена музика на телефонот.

  Купете добар преносен систем на звучници за да го вклучите вашиот телефон дома. Преносни звучници се добри за преместување на MP3 плеерот. Можете да го поставите во вашата кујна додека готвите, во бањата додека се истуширате и во дневната соба за забави.

  amazon-buy-button-3

  Носете слушалки додека слушате приватно и размислете да најдете случај затоа што многу луѓе ќе играат со вашиот нов музички плеер. Запомнете да чувате полнач во близина во секој случај.

 3. Користење на MP3 плеер за Android додека сте во движење

  Ова е слично на користењето на Android MP3 плеер во вашиот автомобил, но ние сакавме да разговараме за различни периоди и области каде можете да го користите телефонот додека сте во движење.

  • Користете го MP3 плеерот додека летате во авион или во воз или автобус за да работите.
  • Слушајте додека сте во салата или додека трчате.
  • Користете го телефонот на кое било друго место, како на плажа, додека играте, додека чекате во канцеларијата на докторот и многу повеќе.

  Водоотпорен случај на мобилна телефонија

  Ако планирате да ги користите во ситуации кога водата или потта можат да стапат во контакт со вашиот телефон, препорачуваме да земете Водоотпорен случај на мобилна телефонија.

  amazon-buy-button-3

заклучок

Тоа е тоа за нашиот водич „користејќи го стариот телефон Андроид како MP3 плеер“. Ако имате какви било прашања за тоа како да го користите вашиот стар телефон со Android, ве молиме известете ни во делот за коментари подолу.

Нема причина зошто да не ги користите вашите постари уреди, бидејќи тие генерално сè уште работат добро. Споделете ако мислите дека има други начини да го користите стариот телефон.

главна фотографија