Како да користите Gmail без телефонски број

Cara Menggunakan Gmail Tanpa Nomor Telepon

Ако сакате да создадете нова сметка на Gmail, Google може да ве праша да го потврдите вашиот телефонски број. Ова беше по избор во минатото, но неодамна Гугл го направи задолжително. Сепак, можеби не сакате Google да го има или можеби не сакате да го споделувате вашиот телефонски број. Може да барате други начини да креирате сметка што ќе го спречи вашиот телефонски број да влезе во мрежата на Google.

Прочитајте ја статијата за повеќе информации

За среќа за вас, сè уште има многу начини да го заобиколите ова и да создадете нов Gmail без да го користите вашиот телефонски број. Значи, ако поради некоја причина не сакате да го внесете вашиот телефонски број, можете да користите едно од овие решенија.

Како можам да создадам сметка на Gmail без потврда?

Постојат неколку начини на кои можете да креирате сметка на Gmail без верификација. Еден од најлесните начини да го направите ова е преку апликацијата Gmail затоа што, сепак, се регистрирате, можете да изберете да не дадете телефонски број за верификација. Друг начин е да ја внесете вашата возраст на возраст од 15 години, бидејќи Gmail ќе претпостави дека немате сопствен телефонски број.

Запомнете дека и покрај тоа што овие чекори се успешни, понекогаш кога се најавувате на друг компјутер или ако се најавите втор пат, апликацијата ќе го побара вашиот телефонски број. За да го избегнете ова, додадете уште една е-пошта за верификација пред да се најавите повторно за да можете да ја побарате таа е-пошта. Додајте друга е-пошта на возраст од 15 години – и вие сте задоволни што одите!

Кога сè друго не успее, можете да користите софтвер за удвојување на телефонскиот број. На овој начин, е-поштата има телефонски број што не ви припаѓа.

Подолу се прикажани чекорите што можете да ги користите за да се регистрирате за Gmail без телефонски број.

Направете Gmail на вашиот Android или iOS уред

Ако имате уред со Android или iPhone, можете да креирате нова сметка за Gmail преку апликацијата ‘Settings’. На овој начин можете да го заобиколите Google, барајќи го вашиот телефонски број. За да го направите ова, мора:

 1. Отворете “Прилагодувања за апликација” од менито со апликации.
 2. Најдете го менито “Сметка” (или Облак и сметка, во зависност од верзијата на системот).
  Како да користите Gmail без телефонски број 1
 3. Допрете на „Сметка“.
 4. Изберете “Додај сметка” на долниот дел од списокот.
 5. Изберете го Google од списокот. Екранот на Google треба да се отвори.
  користете gmail без телефонскиот број
 6. Кликнете на “Креирај сметка” на долниот лев дел од екранот.
  како да се користи gmail без телефонскиот број
 7. Внесете го вашето име и презиме и притиснете го копчето “Продолжи”.
 8. Додадете го датумот на раѓање и пол и допрете го ‘Следно’.
 9. Изберете нова адреса на Gmail или креирајте своја адреса.
 10. Внесете ја лозинката.
 11. Google ќе праша дали сакате да додадете телефонски број
 12. Кликнете на ‘Прескокни’ за да го прескокнете овој чекор или кликнете на ‘Други опции’
 13. Ако кликнете на ‘Други опции’, сега можете да изберете да внесете телефонски број
 14. Изберете „Не, не додавајте го мојот телефонски број“
 15. Сега ќе биде побарано да ги разгледате информациите за вашата сметка, кликнете на „следниот“
 16. Прифатете ги Условите за услуга.

По ова, не треба да додавате дополнителни информации. Можете да ја користите вашата нова е-пошта и не треба да потврдите кој било телефонски број.

Поставете ја возраста на 15 години

Како да се користи Gmail без телефонски број 2

Ова е уште еден корисен трик за полагање на телефонска верификација. Ако имате 15 години или помладо, Google ќе претпостави дека сè уште немате сопствен мобилен телефон. Само треба да поставите различна година на раѓање. За да го направите ова, мора:

 1. Отворете го прелистувачот.
 2. Отворете Gmail.
 3. Кликнете на опцијата ‘Креирај сметка’ на дното на екранот.
 4. Изберете ‘За мене’ или ‘За бизнис’.
 5. Внесете ги информациите за вашата сметка и новата адреса на е-пошта.
 6. ‘Кликнете на’ Следно ‘.
 7. Поставете ја вашата година на раѓање на 15 години пред сега. На пример, ако во 2019 година, вие треба да ја поставите вашата година на раѓање на 2004 година.
 8. Оставете го празникот на телефонот.
 9. Се согласувам со условите и правилата.

Ова функционира, но погрижете се да останете под 18 години или тие во иднина може да го побараат вашиот телефонски број. Исто така, ако сакате да додадете безбедносни опции, како што е друга е-пошта, креирајте друга е-пошта каде што сте под 15 години и додајте ја истото.

ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опција ќе работи само ако се одјавите од вашата друга сметка за е-пошта. Ако не, тоа нема да побара роденден и ќе претпостави дека роденденот е ист како и претходната е-пошта. Можете исто така да користите друг прелистувач.

Користете глупости

Глупавите броеви се мрежна услуга што можете да ја користите за да ја потврдите вашата сметка преку мобилен број. Можете да користите еден од телефонските броеви од оваа веб-страница, а не вашиот сопствен број.

Потоа, Gmail ќе испрати клуч за потврда на овој број и ќе можете да го прочитате и да го напишете.

Некои од овие веб-страници се:

Запомнете дека можете да го користите овој телефонски број само еднаш. Значи, ако го поставите вашиот телефонски број како единствена опција за обновување, може трајно да ја изгубите вашата е-пошта сметка.

Можете ли да го користите истиот телефонски број за повеќе сметки на Gmail?

Да Ако се регистрирате со вистински број, можете да го користите неколку пати за да се регистрирате со разни сметки на Gmail. Друга опција е да додадете многу броеви под 15 години и да го ажурирате роденденот со текот на времето. Нормално, Gmail нема да ве праша за телефонски број откако ќе наполни 18 години, но нивните услови за користење може да се променат во следните 3 години каде што треба да го сторите тоа. Како што е наведено, не можете да го користите двојниот број на софтвер, така што оваа опција ќе работи само ако го користите вашиот оригинален телефонски број.

Грижете се за вашата е-пошта

Како што можете да видите, има многу начини да се заобиколи верификацијата на телефонскиот број на Gmail. Сепак, верификацијата на бројот постои поради некоја причина.

Без него, можеби ќе имате проблем да пристапите до вашата е-пошта ако е хакирана или ако ја заборавите лозинката. Исто така, телефонски број му помага на Google да ве извести дали има активности што не се запознаени со активностите на вашата сметка за е-пошта. Затоа, бидете внимателни со вашата е-пошта, без оглед дали користите телефонски број или не.

Ако внесете е-пошта за да потврдите дека повеќе не ја сакате, можете трајно да ја избришете следејќи ги овие чекори на овој пост на блогот. Нема причина да заштедите неактивни пораки!

Дали сакате да дознаете повеќе за апликацијата Gmail? Погледнете ја оваа книга.