Како да користите Windows Snapchat

snapchat on windows

Можеби свири и виолина на Инстаграм и неодамна TikTok по популарност, но Snapchat е сè уште многу популарна платформа.

Најновите проценки покажуваат дека повеќе од 200 милиони луѓе сè уште ја користат оваа услуга секој ден, без разлика дали тоа се испраќаат пораки со пријатели, објавуваат во нивните приказни или ги следат сите озборувања на славните.

Убавината на Snapchat е ограничување колку долго може да се види сликата, додека е пионер на приказната што исчезнува после 24 часа.

Мобилната апликација има повеќе од 1 милијарда преземања само на Интернет-страницата на Google Play Store, но што ако сакате пристап на работната површина? Сега, софтверот наречен Bluestacks значи дека ова е можно на Windows компјутер. Еве како да го направите тоа

Ако користите Mac, видете го упатството на нашата веб-страница на братот Macworld.

Како да користите Snapchat Windows PC или лаптоп: Како да инсталирате Windows Bluestacks

Добивањето на Bluestacks за работа на вашиот компјутер е многу едноставно, само преземете ја датотеката 298MB од веб-страницата и стартувајте го инсталаторот и сега сте го инсталирале емулаторот.

Отворете го процесот на поставување и поврзете ја апликацијата Bluestacks со вашата сметка на Google што ви е потребна при поставување на кој било Android уред. Можеби треба да бидете трпеливи кога ќе поминете низ постапката за поставување,, но Play Store ќе се појави на почетниот екран.

Потоа, навигирајте се како и обично и преземете Snapchat. Нешто необичен распоред може да бара малку време за да се навикне, но сите редовни функции мора да бидат таму.

По завршувањето на поставувањето, отворете Play Store и преземете Snapchat. Прочитајте следно: Како да извршите апликации со Android на Windows.

Како да користите Snapchat Windows PC или лаптоп: Како да користите Bluestacks на Windows

Препорачуваме да го користите уредот со внатрешна веб-камера или да поврзете надворешна камера. Како и да е, доколку имате силна врска со Интернет, сè уште можете да ги видите Заклучените и вашите приказни за контакти на други луѓе.

Запомнете дека компјутер без камера ќе ве праша за многу грешки, но ако продолжите да кликнете на ‘Откажи’, ќе можете да користите Snapchat, без да ја поврзете камерата – секако дека нема да можете да ја зграпчите Заклучена.

Snapchat е активен Windows - Amymarie

Ако имате камера, само кликнете на централното копче на апликацијата за брзо фотографирање на себе, или држете за да снимите видео. За ова ќе ви треба микрофон, но со оглед дека повеќето камери денес имаат вграден микрофон, тоа не треба да претставува проблем.

Па таму го имате, Snapchat на сите ваши уреди! Што може да биде погрешно?