Како да овозможите безбеден режим на вашата Моторола за да ги решите проблемите

Modo Seguro Motorola

403

Безбеден режим е често заборавено решение што можеме да го примениме кога нешто не работи добро на нашите телефони со Android. Главната цел на стартувајте го мобилниот телефон во Безбеден режим е да може да ги идентификува апликациите што предизвикуваат проблеми и кои предизвикуваат оштетување на системот. Денес ќе видиме како можеме да започнеме овој режим на мобилен телефон Моторола.

Кога нашиот телефон се рестартира постојано, тој станува бавен или прикажува порака за грешка, еден од триковите што можеме да ги користиме е да овозможиме безбеден режим да се обиде да открие кои апликации можат да предизвикаат проблеми. Ако имаме Moto G6 или G7, можеме Пристапете до овој режим многу лесно. Ова ќе предизвика телефонот да започне без да започнува апликација од трети лица, со што се спречуваат грешките да се случат сè додека не можеме да ја најдеме апликацијата што е одговорна за проблемот.

Трикови за Motorola Moto G7 Plus за кои можеби не знаете

Како да го активирате

За да го активирате овој режим, ние мора да ја исклучиме Моторола со притискање и задржување на копчето за вклучување. Потоа избравме „Исклучи“, но продолживме да го притискаме копчето за вклучување. Сега компјутерот ќе се рестартира и ќе започне автоматски во Безбеден режим. Важно е да се знае тоа иконата за апликација ќе продолжи да се појавува на екранот Стартување или во менито Апликации. Апликацијата ќе започне ако ја избереме иконата за да ја активираме, но тие нема да започнат автоматски како во традиционалното стартување. Откако ќе поминете низ Safe Mode, можеби ќе биде побарано да го сторите тоа додајте друга сметка, како Facebook или LinkedIn По стартувањето во безбеден режим.

Безбеден режим на „Моторола“

Официјални карактеристики и цени на Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Play и Moto G7 Power

Кога сме во Safe Mode, можеме да ги тестираме сите аспекти на терминалот за да најдеме проблеми. Се препорачува да барате одредени видови на апликации како што се иницијатор, антивирус или убиец на задачи. Ако ја идентификуваме апликацијата што го предизвикува проблемот, ние само треба да го избришеме како и секогаш, тогаш можеме да го исклучиме и вклучиме „Моторола“ за да го деактивираме Безбедниот режим. Запомнете дека некои додатоци на почетниот екран не се појавуваат во Безбеден режим. Ако користите графичка контрола, се препорачува да сликате слика од екранот, за да ви биде полесно да го замените, откако телефонот повторно ќе се вклучи и ќе започне во нормален режим.