Како да поставите родителски контроли на мобилниот телефон на вашето дете

Control parental

Родителска контрола

Сега 9 Кога ќе се вратите на училиште во јануари и ќе започнете да се враќате на училиште или училиште, можете да наметнете ограничувања на вашиот телефон или таблет. За да изберете идеален телефон за мали деца, најдобро е да контактирате со техничката услуга на телефонската куќа, која ќе советува специјалист. Или ако видите сомнителна активност што може да биде дефект на малициозен софтвер, постапете што е можно поскоро. Но, без оглед на кој мобилен уред ќе изберете, ние ќе ви покажеме како да поставите родителска контрола денес.

Постојат неколку апликации кои ви овозможуваат да ги конфигурирате родителските контроли на мобилниот телефон на вашето дете. Најмногу користени апликации Или како да го контролирате вашиот распоред за да не ја извршувате домашната задача или да го користите вашиот паметен телефон ноќе.

Еден од најдобрите начини Поставки за родителска контролаl Мобилното обложување на Google Family Link сега е достапно во Шпанија. Таа е наменета за деца и адолесценти под 16 години и генерално може да воспостави услови за статистика на употреба на апликацијата или телефонски повици, да го ограничи пристапот или пристапот. Ви овозможува да управувате со повеќе сметки за деца од истата сметка на Google Family Link, што го прави погоден и за големи семејства и за самохрани деца.

Апликацијата мора да биде инсталирана на телефон на деца и возрасни. Откако ќе се инсталира, тој мора да биде поврзан. И на мобилниот Може да ги конфигурирате дозволите за апликација. Поставете го времето на спиење и ограничете го времето на употреба за да не поминете ден на вашиот телефон или да не пристапувате до статистиките.

Како да поставите родителски контроли на мобилниот телефон на вашето дете 1

Но, врската со семејството на Google не е сама. Кустодио е уште една добра опција за тинејџери Или за мали деца. Ви овозможува да ја контролирате употребата на апликацијата за да не се расејувате дома или да студирате во средно училиште. Оваа апликација е една од најпознатите препорачани и не може да се отстрани од телефонот на вашето дете без претходно избран PIN-код.

Ти можеш Контрола на повик или блокирање Значи, ако сте сами дома и сакате да знаете дека сте безбедни, не сте во опасност, блокирајте ги сите видови содржина за возрасни или следете ја географската локација на вашиот уред. Исто така и за најмалата куќа. Следете активност на YouTube Или контролирајте пребарување на Интернет. Најдобро од сè, најдобро е да заклучите време и да изберете време.

Ако барате нешто за дете кое нема свој мобилен уред, можете да го користите Детско место. Можете да го инсталирате на вашиот мобилен уред или таблет кога го позајмувате на дете.Можете да ја активирате апликацијата за да го активирате детскиот режимАко немате пристап до важни предмети како телефонски повици, набавки за мобилни телефони, е-пошта и сл., Нема да можете да ја преземете апликацијата без дозвола и ќе можете да ја користите само инсталираната мобилна апликација.

(ознакиToTranslate) Родителска контрола