Како да поставувате фотографии и видеа на Инстаграм од компјутер

Cara mengunggah foto dan video ke Instagram dari PC 1

Можеби сте свесни за фактот дека не е можно да поставувате фотографии или видеа на Инстаграм од компјутер, освен ако не земете помош од апликација или софтвер од трети страни. И покрај тоа што тие прават прилично добра работа, постои голема слабост од безбедносен аспект. Вие мора да ги споделите вашите акредитиви за најава со одредени апликации. И споделувањето на вашето корисничко име и лозинка со која било апликација од трети страни никогаш не е добра идеја.

Исто така, честопати кликнувате на сликата користејќи DSLR и потоа треба да користите софтвер како Photoshop на вашиот компјутер за да го уредите. Потоа, откако ќе заврши монтажата, мора да ја испратите истата слика на вашиот уред за поставување. Инстаграм. Ова резултира во непотребно губење време. Значи, имајќи ги предвид сите овие мисли, еве еден упатство што може да се искористи за да испратите фотографии и видеа на Инстаграм директно од компјутер, без да користите апликација или софтвер. Но, пред да започнете со постапката, не заборавајте да барате 5 нови трикови на Инстаграм и непознати карактеристики.

Чекори за поставување фотографии и видеа на Инстаграм од компјутер

 1. Отворете го прелистувачот Google. Хром на вашиот компјутер
 2. Потоа отворете го Инстаграм и внесете ги со вашите акредитиви.
 3. Откако ќе се најавите, притиснете Ctrl + Shift + I. Ова ќе се отвори Прозорец на конзолата. Можете исто така да отворите прозорец на конзолата со допирање на три вертикални точки во горниот десен агол. Потоа оди до Повеќе алатки > Алатки за развивачи.
 4. Кога ќе го отворите прозорецот на конзолата, може да видите разни грешки напишани во црвено. Не ви треба ништо со тоа, само игнорирајте го. хромирана конзола конзола
 5. Сега кликнете Променете ја лентата со алатки на уредот. Ова е копче лево од точка. Истата работа може да ја направите и со притискање Ctrl + Shift + М. лента со алатки за преклопување на хром
 6. Потоа кликнете Чувствителен паѓачката листа и изберете iPhone6 ​​/ 7 / / 8. Иако ќе има други уреди и таблети присутни, ова најдобро функционира со резолуција на екранот на iPhone 6 / / 7 / / 8. Режим на прием од Инстаграм
 7. После изборот, доволно е ажурирајте го прелистувачот еднаш
 8. Seeе ја видите лентата со алатки на дното. Instagram Windows со исти карактеристики присутни во мобилната апликација.
 9. Сега за да испратите фотографии и видеа на Инстаграм, само кликнете на средната икона, која со + (плус) знак. поставете фотографии на Инстаграм
 10. Прелистајте ги фотографиите или видеата што ќе бидат додадени и продолжете. Исто така, ви овозможува да ги отсекувате и уредувате сликите, да додавате наслови и да направите сè што нуди мобилната верзија.
 11. Ете ја! Посакуваната медиумска датотека е успешно поставена на профилот на Инстаграм
 12. Можете исто така да избришете слики. Само кликнете на трите вертикални точки и изберете Избриши.

Со ова, дојдовме до крајот на водичот за тоа како да испраќате фотографии / видеа на Инстаграм од компјутер без да користите апликација или софтвер. Ако имате прашања во врска со чекорите споменати погоре, известете ги.

Прочитајте на: зачувајте и продолжете со многу фотографии и видеа на Инстаграм со еден клик

Интеракција со читателот