Како да префрлите плејлиста од која било услуга за стриминг во друга

Cara mentransfer daftar putar dari layanan streaming apa pun ke yang lain 1

Пренесувањето на листите за репродукција од услугите за стриминг во тестираната услуга може да се изврши кога ќе се префрлите од една услуга на друга. На пример, можеби сте решиле да се префрлите од Spotify во Apple Music. Можеби мислите дека треба да поминете низ неволјите за обнова на вашата листа за репродукција, но не. Еве ние ви покажеме како лесно да пренесувате од скоро сите музички услуги на други музички услуги.

Многу музички избори

Со толку многу достапни услуги за стриминг, постои добра можност да се преселиме од една до друга точка во одреден момент. Но, што ти се случило да се вежба, ручек за релаксација, или прошетка во паркот плејлиста?

За среќа, YouTube Music веќе не е доволно и претпочитате да ја слушате Spotify во автомобилот, постои лесно решение. Пробав голем број од нив, но дојдов до тој заклучок. Слушај ја мојата музика далеку најлесно за употреба, и бесплатно. Ајде да видиме како работи.

Ајде да се преселиме!

За овој пример, ќе префрлам некои од моите плејлисти за музички услуги Деизер за Spotify. Иако можете да го направите тоа на десктоп компјутер, можете да го направите и директно на вашиот мобилен уред (вака го правам овде). Оди до Направете ја веб-страницата за моја музика и игра „Да започнеме“.

Следно, ќе ја изберете изворната музичка платформа и ќе ја залепите линкот за репродукција што сакате да ја пренесете на полето за прилагодено. Или, можете да внесете поврзани услуги и да изберете плејлисти. Одам со првата опција. Препорачувам да ја користите опцијата “Сподели плејлиста” за да ја добиете лесно; повеќето услуги ќе ги имаат.

Мелодија Моја музика ви овозможува да пренесувате плејлисти од скоро сите музички услуги на други.

Оваа услуга ќе ги извлече сите записи од листата со извори за репродукција. Потоа, движете се надолу кон дното на екранот и потчукнете “Изберете дестинација”. Исто така, ви се нудат неколку популарни опции за конверзија ако ви се потребни.

По изборот на услугата за дестинација, мора да ја внесете предметната услуга и да дадете дозвола. Beе биде прикажано резиме и сè што треба да направите е да ја допрете „Започнете со движење на мојата музика“ и услугата да ја направи својата магија. Ова е доволно брзо.

Како да префрлите плејлисти од која било услуга за стриминг во друга 2

Theе има порака за успех на крајот и тоа е тоа. Сега можете да уживате во плејлисти во други услуги.

Важно е да се спомене овде дека Tune My Music исто така ви овозможува да префрлите неколку плејлисти одеднаш. И не треба да ја преземате апликацијата.

Совети: Ова може да биде корисно кога ги следите избраните листи за репродукција на разни услуги за проследување. Но, само ако имате премија сметка. Бројот на поддржани услуги го прави идеален. И Мелодија Моја музика го олеснува преместувањето на вашата листа со песни.

Како да префрлите плејлисти од која било услуга за стриминг во друга 3