Како да се ажурира автоматскиот EPG на Kodi

Коди е центар за медиуми најмоќно и разноврсно во моментов има на пазарот на медиуми центар кој е достапен Windows, MAC, Linux, Android и други медиуми и меѓу многуте функции што ги има интегрирано има и интегриран IPTV клиент. Преку IPTV, всушност, ќе можеме да гледаме телевизија без да ја користиме антената, туку само со користење на Интернет конекција.

За да ја видите IPTV, можете да користите различни клиенти и меѓу оние интегрирани, но лично што јас ги користам PVR IPTV едноставен клиент што е меѓу најдобрите IPTV додатоци на Kodi и што секако ги интегрира и Функции на EPG. EPG (електронски програмски водич) ви овозможува да имате информации за телевизиски преноси, како што се време, наслов, актери и многу повеќе.

Да го имаEPG на Kodi секогаш се ажурира мора да го инсталираме додатокот Преземач на Rytec EPG или следете го нашиот водич за iИнсталирајте ги логоата и автоматски ажурирајте ги на Kodi.

Исто така, можеме да ги активираме логоата покрај имињата на каналите со тоа што ќе ги преземеме логоата со кликнување овде, извадете ја датотеката ZIP и копирајте ја во надворешната меморија или папката за инсталација на Kodi, сега одете до Систем -> ТВ во живо изберете на дното на точката „Ниво на поставки„Да се ​​оди во експертски режим под тар Мени / ОСД изберете ја папката со логоа претходно преземени.