Како да се вкорени Мотор Зоната сила [TWRP]

How to root Moto Z2 force

Moto Z2 Force, познат и како издание на Moto Z Force 2nd Generation, е предводник на смартфонот Motorola 2017. Овој телефон беше лансиран со Android Nougat, а потоа се ажурираше на Android Oreo и Android Pie. Поминаа повеќе од 2 години откако дебитираше мобилниот, и оттука нема да прима повеќе ажурирања на Android. Затоа, ако сте подготвени да го вкорените вашиот Moto Z2 Force за да внесете нов живот, тогаш ја пронајдовте вистинската страница на Интернет. Бидејќи овде во овој пост, ние ќе ве упатиме чекор-по-чекор за тоа како да го искоренувате Moto Z2 Force без проблеми.

Пред да продолжите, погледнете ги сите предуслови и проверете дали ќе скокнете на упатството само доколку ги имате сите наведени подолу.

Предуслови за искоренување на Moto Z2 Force

Како да се вкорени Мотор Зоната сила

 • Избришете ги лозинките на копчето / пинот / моделот и податоците за отпечатоци од телефонот.
 • Одете во Поставки -> Систем -> За Телефон и допрете седум пати на бројот Изградба за да ја активирате опцијата Развој.
 • Пристапете до опциите за развивачи од Систем -> Напредно -> Опции на развивач и овозможете USB дебагирање.
 • Копирајте ја поштенската датотека Magisk Installer на телефонот и img датотеката TWRP на ADB и Fastboot директориуми (исто така познати како платформи-алатки) на компјутерот.
 • Поврзете го телефонот со компјутерот со USB кабел.
 • Отворете го прозорецот PowerShell или Command Prompt од директориуми на Fastboot и ADB.
 • Напишете и внесете adb рестартирај го подигнувачот да го рестартирате телефонот во режимот за брзо подигнување.
 • Потоа напишете ја и извршете ја следнава команда за да инсталирате TWRP закрепнување на телефонот. (Овој чекор е опционален, но секогаш е добро да се инсталира специјално закрепнување)
          fastboot flash recovery 'NAME_OF_TWRP_FILE'.img 
 • Откако процесот успешно ќе заврши, извршете ја командата дадена подолу за да го стартувате обновувањето на TWRP на линијата.
         fastboot boot 'NAME_OF_TWRP_FILE'.img
 • Кога уредот се стартува во обновување на TWRP, отворете го Инсталирајте и изберете ја поштенската датотека Magisk за да продолжите.
 • По завршувањето на инсталацијата, одберете ја опцијата за рестартирање во обновување за да го рестартирате телефонот.
 • Тоа е тоа, успешно го искоренувате вашиот Moto Z2 Force.

Исто така, прочитајте: Како да го отворите Bootloader Moto G7 (официјален метод)

И тоа е крајот на нашиот водич за тоа како да се искорени Мото З2 форс. Ако имате прашања или сомнежи, ве молиме ставете ги во делот за коментари подолу.