Како да се игра базен во iMessages

Како да се игра базен во iMessages

Како да се игра базен во iMessages

Со iOS 10, Apple воведе можност за играње игри во апликацијата iMessage. Тие не се борбени игри со висока графика, но едноставни и социјални што можете да ги играте со пријателите и семејството. Овие игри се одличен начин да останете поврзани со вашите најблиски без да разговарате со нив. А многу популарна игра што можете да ја играте во iMessage е 8 Базен. Значи, во овој туторијал, ќе научите како да инсталирате Базен на вашите iMessages и да уживате со вашите пријатели.

Нема претходно инсталирани игри во iMessage и прво мора да ги инсталирате. Треба да ги инсталирате игрите од App Store. Сепак, процесот на инсталација се разликува малку. Само следете ги чекорите наведени подолу за да инсталирате Базен и други игри во вашата iMessage апликација.

За да преземете игри во рамките на iMessages, мора да ја посетите продавницата за апликации iMessage

Како да се игра базен во iMessages

Прво отворете ја апликацијата iMessage. Сега одете на нов разговор со еден од вашите контакти. Овде отворете го менито и потчукнете го синото копче „А“ кое ќе ве однесе до продавницата за апликации iMessage сега од списокот со апликации и игри. 8 топчеста базен и преземете го. Отворете ја играта штом ќе ја преземете и инсталирате и предизвикајте ги вашите пријатели.

На овој начин, можете да испратите предизвици на секој што е во вашиот контакт. Примачот ќе добие специфична порака за игра и потоа може да избере да го прифати или одбие предизвикот. Во суштина, ова е како можете да играте Базен во апликацијата iMessage.