Како да се надмине јануарската падина со помош на оваа мобилна апликација

Cara mengatasi kemiringan Januari dengan bantuan aplikasi seluler ini 1

Како да се надмине јануарската падина со помош на оваа мобилна апликација 1

Јануари не е лесен за нашето портфолио. Ова е месец кога ние предлагаме да заштедите пари, да го прилагодите буџетот и да избегнете искушение. По Божиќ, секогаш се обидуваме да го преживееме славниот “Јануари падина„Но, сега, после неколку години борба, имаме сојузник: паметен телефон. Благодарение на вашиот мобилен телефон, можете да заштедите повеќе и подобро, да ги контролирате вкупните трошоци и да ја направите оваа задача помалку тешка.

Таму апликација која ви помага да заштедите пари кога ви требаат или секогаш, ако сте запознаени со нив. Можете да заштедите секој ден или да ги контролирате вашите трошоци за да откриете кога треба да престанете.

Финтоник

Бесплатна апликација која многу добро се надополнува со вашата банка според нејзиниот креатор „Затоа што секогаш е на ваша страна и ви кажува работи што вашата банка не ви ги кажува“, Финтоник да ви кажам за комисијата, дупликат сметки, вКога вашето возило за осигурување истекува, можете да го обновите или не; Можете да управувате со сите ваши производи од истото место: сметки, осигурување, картички, заеми, хипотеки и инвестициски производи. Покрај тоа, преку алатката FinScore, апликацијата ви кажува за тоа како банката ве оценува.

До лето, најинтересно за нас во врска со оваа апликација е неговата можност да конфигурирате различни сигнали за трошоци што ќе ги направиме, и ние и секој што ги поседуваме со вашата сметка. Лесно е да се контролираат трошоците на другите членови на семејството затоа што можеме примаат во реално време секој трошок и потоа има историја со сите нотификации што можеме да ги зачуваме. Покрај тоа, ова исто така ќе ни помогне во реално време да видиме како остануваме со “биланс на успех„Имено, разликата помеѓу приходот и трошоците овој месец штотуку заврши.

Преземете Fintonic за Android

Преземете го Fintonic за iOS

дневен буџет

Достапно за iPhone, оваа апликација наметнува буџет по пресметување на нашите приходи и трошоци за месецот, плус процент што сакаме да го спасиме секој. Ако разговараме за броевите за време на празниците, знаеме дека нашите броеви ќе бидат црвени. Најдоброто е тоа Апликацијата не е поврзана со банкарска сметка, така што не треба да внесувате никакви податоци од вашето онлајн банкарство.

Преземете Дневен буџет за iOS

Moneyубители на пари

Слично како Финтоник, мааната на Пари Lубовник е она што мора да го направиме Внимавајте на нашите трошоци. Се разбира, ова може да ни помогне да направиме буџет за празниците преку табулаторот за анализи, каде можеме да ги испланираме сите наши трошоци и поврзете ја нашата сметка со Банкарска сметка (повеќе од 15 земји, повеќе од 150 банки признаваат), електронски паричник (на пример, Paypal) или Крипто паричник (на пример, CoinBase). Премногу бесплатно за iOS и Android, иако има Плус верзија на плаќање на iPhone.

Преземете Moneyубовнички пари за Android

Преземете Moneyубовнички пари за iOS

Мои финансии

Со многу функции, мојата апликација за финансии ни дозволува меѓу многу други работи поставете одредена сума за секој член на семејството, да се контролира семејниот буџет, така што никој не може да биде во искушение да потроши повеќе од буџетот за време на празниците. Сè ќе биде регистрирано во апликацијата, ако некој протестира.

Преземете ги финансиите за Android

Преземете ги финансиите за iOS

Чип

За разлика од Слива, овој chatbot не работи преку социјалните мрежи, но тима своја примена Може да се спуштите веќе Google Play за Android и од Продавница за апликации за iPhone. Но, Чип е исто така бот за разговор што треба да пристапите до вашата сметка за проверка за да ги научите вашите обрасци на трошење и да ја пресметате сумата што ќе ја заштедите во фази со просек од 5 до 15 фунти, заштедувајќи ја таа сума на сметка за чип во која имате пристап во секое време и вие може да закрепне пари. Клучот е тоа ако потрошите повеќе од вообичаеното, чипот ќе заштеди помалку, Но, ако потрошите помалку, чипот ќе заштеди повеќе.

ЦЕЛО

Најамбициозниот од тројцата, ова интра-chatbot Исто така, има своја мобилна апликација и функционира како паметен асистент и економски советник преку разговори, анализирајќи ја не само вашата тековна сметка, туку и движењето на овие записи за кредитни картички за да добиете идеи и да ве спаси “два часа неделно кога ќе се обидете да управувате со вашите пари

Но, за разлика од порано, Клио е како да имате свој експерт за инвестиции, затоа што тој нуди повеќе услуги како што се претплати за управување, оптимизирање на вашите дневни трошоци, подобри финансиски производи итн.