Како да се овозможи режимот на Сплит екран за подобро мултитаскирање …

Дали сакате да знаете како да мултитаскирајте со вашиот нов Realme Pro 2? Да! Овој телефон ви овозможува да имате повеќе задачи за да ви помогнете да користите 2apps истовремено. Интересно нели? Можете да разговарате со вашите пријатели на Whatsapp и истовремено да гледате видеа на YouTube!

Realme 2 Pro го дели екранот на две половини за да може корисникот да ужива во двете апликации во исто време. Сè што треба да сторите е да внесете режим на Сплит екран со едноставен гест, движете го прстот нагоре три и екранот се дели на две половини. Следете ги чекорите подолу за да мултитаскинг со новиот Realme 2 Pro!

Како да инсталирате AOSP Android 9.0 Pie на Oppo Realme 2 Pro (GSI Phh-Treble)

Едноставни чекори за да овозможите поделен екран во Realme 2 Pro

  • Посетете ги поставките
  • Кликнете на екранот за разделување на апликации
  • Овозможи поделен екран
  • Не правете грешка во поглед на екранот со три прста за кој е потребно лизгање на прстот надолу
  • Сплит-екранот работи со гестови.

Се надевам дека овој напис ќе ви даде јасна слика за чекорите за да овозможите разделување на екранот лесно да мултитаскив. Сега уживајте во мултитаскингот со вашиот нов Realme 2 Pro и останете поврзани со нас за најновите ажурирања!