Како да се пробие сметката на WhatsApp на секој во 6 …

Cómo hackear la cuenta de WhatsApp de cualquier persona en 6 minutos 1

Како да се пробие сметката на WhatsApp на некој за 6 минути 1

Во овој туторијал, ние ќе ви покажеме како да пробиете сметка на WhatsApp преку напад на фалсификување мак . Забележете дека ова е само за образовни цели.

Што ви е потребно за да пробиете WhatsApp

Како прво, барањата на оваа постапка се:

  1. Корен мобилен телефон
  2. Целен телефон 5 минути
  3. Апликација Busybox и Terminal е инсталирана на вашиот уред со Android
  4. Wi-Fi скенер (ако не можете да комуницирате со целниот телефон за да ја добиете вашата Mac адреса преку поставките

Како да се пробие WhatsApp

еден. Деинсталирај WhatsApp

Деинсталирајте WhatsApp од вашиот телефон или уред. Повторно ќе го инсталира на крајот од методот, но ќе мора да го конфигурирате поинаку, а најлесниот начин да бидете сигурни дека можете правилно да го направите е да го деинсталирате целосно сега.

2. Пристапете до „дестинацијата“

Земете го телефонот на вашата цел. Willе ви требаат два различни чекори во текот на целиот процес, но ова не треба да трае долго; Треба да можете да го вратите пред вашата цел да започне да ја губи.

3. Пронајдете ја MAC адресата на целта

Пронајдете ја адресата за контрола на пристапот до медиумите (MAC) на целниот телефон. MAC адресата е единствен идентификатор доделен на вашиот телефон или други уреди што во суштина служи како ваш Интернет идентитет. Најдете и внесете ја MAC адресата на вашата цел. Таа има форма на шест пара букви или броеви, одделени со дебело црево (01: 23: 45: 67: 89: аб).

На Android, најдете го во Поставки → За телефонот → Статус → Wi-Fi MAC адреса.

На iPhone, одете во Поставки → Општо → Адреса за Wi-Fi.

На телефон со Windows, погледнете под Поставки → За → Повеќе информации → MAC адреса.

На BlackBerry, одете во Опции → Уред → Информации за уредот и статусот → WLAN MAC.

Четири. Најдете ја вашата MAC адреса

Најдете ја вашата MAC адреса следејќи ги горенаведените упатства. Бидете сигурни дека ќе го чувате на безбедно место, бидејќи ќе сакате да го вклучите вашиот уред назад на таа адреса откако ќе завршите.

5. Променете ја вашата MAC адреса

Променете ја („измамата“) MAC адресата на вашиот телефон во таа на вашата цел. Ова ќе ви овозможи вашиот телефон да помине како целта, овозможувајќи ви да го убедите WhatsApp дека е вашата цел кога ќе се најавите.

На iPhone или други уреди, инсталирајте MAC апликација за измама како MacDaddy X или WifiSpoof. Користете го тоа за да ја смените вашата MAC адреса.

На Android, инсталирајте BusyBox и Terminal Emulator (апликации достапни бесплатно на Google Play). Во терминалот, напишете “ip link show” за да видите список на интерфејси. Идентификувајте го оној со вашата MAC адреса; За овој пример, ние ќе го користиме интерфејсот eth0. Во терминалниот емулатор, внесете „IP Link set set eth0 address XX: XX: XX: XX: XX: XX“ и „IP Link set set eth0 емитување XX: XX: XX: XX: XX: XX“, каде eth0 е интерфејсот идентификувани и XX: XX: XX: XX: XX: XX е MAC адресата на вашата цел. За да потврдите дека вашата MAC адреса е правилно променета, внесете „ip link show eth0“.

6. Инсталирајте WhatsApp повторно

Инсталирајте и конфигурирајте WhatsApp на вашиот телефон. Внесете телефонски број на вашата цел за да поставите WhatsApp наместо вашиот. Ова ќе ви овозможи да ги примате вашите пораки и да испраќате пораки од вашата сметка.

7. Внесете код за потврда

Добијте го кодот за потврда од телефонот на вашата цел. Овој код ќе биде испратен до вашиот телефонски број како дел од процесот за поставување WhatsApp. Пристапете до вашиот телефон последен пат за да го добиете тој код за верификација. Внесете го во WhatsApp на вашиот телефон кога ќе ве праша и ќе бидете подготвени да одите.

Ако не сакате вашата цел да знае за вашите фишинг, не заборавајте да го отстраните кодот за потврда од нивниот телефон пред да го видат.

8. Враќање во нормала

Кога веќе не треба да пристапите до сметката на WhatsApp на вашата цел, сменете ја вашата MAC адреса назад во она што беше. Повторете ги инструкциите за да ги промените, но овој пат променете ги на првобитната адреса наместо неговата цел. Ова ќе го врати вашиот телефон во првобитна состојба, осигурувајќи дека нема идни проблеми со користењето на Интернет или поврзувањето.

Ако не можете да го достигнете телефонот. На целната за да ја добиете MAC адресата, можете да користите WIFI SCANNER. Ако не можете да го добиете кодот, бидејќи немате физички пристап до телефонот на жртвата, можете да го користите социјалниот инженеринг.