Како да се скрие локацијата во MapCrunch

Cara Menyembunyikan Lokasi di MapCrunch

MapCrunch беше лансиран во септември 2010 година. Оваа страница ја користи услугата Уличен приказ обезбедена од „Гугл мапс“ за виртуелно да ве премести на случајни локации во светот. Благодарение на обемната слика, обезбедена од страна на флота автомобили опремени со камери на Гугл, во комбинација со фотографии што ги споделуваат членовите на заедницата, може да се транспортирате до разни потенцијални места за вртоглавица.

Од кафе во еден мал град во Тоскана, до шумски пат во Тајланд, до автопат во средина на пустината Невада, никогаш не знаете каде ќе завршите.

Игра MapCrunch

Во февруари 2012 година, корисниците на анонимни / v / на 4chan таблички ја создадоа играта MapCrunch. Користејќи одреден пакет правила, оваа нова игра ги предизвикува играчите да замислат дека се разбудиле на непознато место. За да победат, играчите мора да одат од почетната точка до најблискиот аеродром.

Ова не е толку лесно како што звучи, а играта наскоро станува позната по тоа колку е предизвик и фрустрирачка. Дури и да е така, тоа забележа големо зголемување на популарноста кога корисниците на „Тумблр“ дознаа, и почнаа да ги документираат своите искуства кога се обидоа да се вратат до најблискиот аеродром.

Поради оригиналната верзија, играта со седиште во градот се зголеми во популарност, развија голем број на различни опции за доброволно потешкотии од играчите. Најлесната верзија ви овозможува да започнете во вашата земја и да ги оставите поставките за локација активни. Но, повеќето од нив бараат да ги отстраните овие упатства, што значи дека треба да ги исклучите информациите за локација.Како да ги скриете локациите во MapCrunch 1

Вклучен режим на скришум

За да ги играте повеќето режими на игра предложени од заедницата, мора да се осигурате дека информацијата дека вашата почетна точка се крие од прегледот. Ова значително го зголемува предизвикот значително, затоа што можете да почнете да мислите дека сте во оштетен дел од Англија само за да откриете дека сте се сопнале околу еден град во централна Украина изминативе половина час.

За да ги исклучите информациите за локација, мора да ги преземете овие едноставни чекори:

  1. Кликнете на копчето Опции на горниот лев дел од страницата MapCrunch.
  2. Прозорецот Опции ќе се појави на левата страна на екранот. Проверете го полето до зборот Стелт.

Информациите за локацијата директно над прозорецот Опции треба да исчезнат.

Стелт режим

Режим на потешкотии

Постојат голем број на различни тешкотии што можете да ги пробате. Почнувајќи од најлесниот или Wussy режимот, па сè до S.T.L.K.E.R. што е многу предизвик. режимот е именуван по класичната серија на компјутерски игри. Предложената најтешка верзија, режимот „Заглавувам“, веќе не ја поддржува MapCrunch. Тоа зависи од проверка на „Островот“ кутија што веќе не е достапна.

Еве список на сите различни тешкотии што можете да ги пробате:

Wusa режим: Кликнете на вашата земја, проверете го полето City само, и притиснете N за да започнете.

Обичен режим: Изберете ја вашата земја и притиснете Н.

Режим на Explorer (препорачано): Изберете ја вашата земја, само проверете ја Стелт и Урбан, а потоа притиснете Н.

Режим на авантуристи: Изберете ја вашата земја, проверете ја Стелт и притиснете Н.

/ Режим V / етер: Само проверете Стелт и Урбан, а потоа притиснете Н.

СТАЛКЕР. Мод: Проверете Стелт, и притиснете Н.

Како да ги скриете локациите во MapCrunch 2

Различен стил на игра

Исто така, постојат различни начини да се играат игри што можат да ја променат вашата крајна цел и како можете да ја постигнете. Еве еден пакет правила што ги предлага заедницата:

Лесно: Пронајдете аеродром или пристаниште и од таму можете да летате или да пловеете дома.

Нормално (препорачано): Најдете го аеродромот и можете да летате дома.

Хардкор: Одете на аеродромот, летајте на друг аеродром и продолжете се додека не стигнете дома.

Легендарна: Не се дозволени аеродроми. Мора да одиме далеку кон куќата.

Треба да се напомене дека режимите Хардкор и Легендарни имаат потенцијал да бидат невозможни. И двајцата се потпираат на патот што сте го посетиле од автомобили на Google Street View и Легендарниот зависи од тоа да немате океанот помеѓу вас и вашата дестинација.

tumblrtumblr

Кој јазик е тој?!

Ако имате време да убиете и се чувствувате како да се забавувате / фрустрирате додека го истражувате светот, зошто да не го пробате MapCrunch? Ако имате една авантура што вреди да се забележи, или најдете некои неверојатни погледи, одете напред и споделете со нас во делот за коментари подолу.