Како да се соберат медот и пчелините од пчели во Minecraft

Cara Memanen Madu dan Sarang Lebah dari Sarang Lebah di Minecraft

Пчелите го најдоа патот до Minecraft. Овие симпатични суштества се корисни за да им помогнат на растенијата да растат побрзо и тие се социјални животни кои комуницираат со други видови на нив. Можете да ги размножувате овие суштества и да научите за нивното однесување и каде да ги најдете во овој практичен водич. Но, како ја берат нивната мед? Ние ќе разговараме за оваа карактеристика овде, во детали како да се соберат мед и пчеларници од пчеларници.

Соберете мед и мешунки од пчелари во Minecraft

Собери мед со рака

Можете да соберете мед од пчели одејќи таму со празно шише и да го собереш користејќи ја таа ставка. Празните шишиња ќе бидат исполнети со мед за да ги земете, консумирате или користите како сакате. Сепак, некој фаќа: пчелите наскоро ќе станат ваш непријател кога ќе им го украдете медот. Мора да бегате, и ако ве задушат, тие ќе умрат наскоро затоа што медните пчели не живеат долго без да се затемнуваат во нив.

За да спречите пчелите да умираат и да ве напаѓаат, ставете камповик под кошница. Со тоа излегува дека е пасивна пчела, спречувајќи ги да ве напаѓаат, и можете да бидете сигурни дека тие можат да соберат повеќе мед за вас во иднина.

Соберете саќе

За жал, не можете да најдете пчеларник во Minecraft и да се надевате дека ќе ја земете саќе веднаш штом ќе направите. Кога ќе соберете кора од пчеларник, ќе ја уништите куќата. Но, ќе ви треба пчеларник за да направите сама за пчелин. Needе ви треба специјална алатка за да соберете вкусни подароци во куќата на пчели.

Треба да направите алатка која има допир од свила на неа. Го спречува уништувањето на саќе материјата, овозможувајќи ви да го земете пчеларството. Потоа можете да го користите во друг рецепт, или да направите серија пчелари за да му дадете нови пчели дома во дворот или во близина на вашата градина.